Home Bots & Brains Sensoren beoordelen oplettendheid van bestuurders

Sensoren beoordelen oplettendheid van bestuurders

door Pieter Werner

SmartSens een nieuwe lens uitgebracht die inspeelt op de groeiende vraag naar intelligente voertuigtechnologie en slimme autotoepassingen zoals bestuurdersbewakingssystemen (DMS). Met dergelijk sensoren kan tijdens het rijden et gezicht van de bestuurder in de gaten worden gehouden, waarbij het systeem kijkt of zich mogelijk onveilige situaties voordoen.

DMS-systemen kunnen de aandacht van de bestuurder bewaken door gezichts- en hoofdbewegingen tijdens het rijden te volgen. De sensor herkent ooglidsluiting, knipperen, blikrichting, geeuwen en hoofdbewegingen, die allemaal kunnen duiden op gevaarlijke situaties in het verkeer. De real-time feedback kan worden gebruikt om waarschuwingen voor de bestuurder en de inzittenden van het voertuig te activeren.

Oogleden

Ook in omgevingen met weinig licht biedt de ultrahoge gevoeligheid van de sensor  zichtbaarheid van de inzittenden van het voertuig. Gecombineerd met een hoge framesnelheid van 120 fps en single-frame HDR-technologie om realtime beelden te bieden met duidelijk zichtbare lichte en donkere details, kan de sensor volgens de fabrikant nauwkeurig de meest subtiele veranderingen in de bewegingen van de inzittenden vastleggen, zoals vallende oogleden en neerwaartse kanteling van het hoofd.

Bewaking

“Met de SC133GS blijft SmartSens de transformatie van de auto-industrie naar autonoom rijden bevorderen door bewaking van de inzittenden onder alle omstandigheden mogelijk te maken”, aldus James Ouyang, plaatsvervangend algemeen directeur van SmartSens. “De SC133GS combineert verschillende gepatenteerde SmartSens-technologieën, waaronder Global Shutter, om een ​​slimmere en veiligere voertuigomgeving te creëren voor bestuurders en hun passagiers.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant