Home Bots & Business Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

door Pieter Werner

Qualys heeft Blue Hexagon overgenomen. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon wil Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.

Het Qualys Cloud Platform verzamelt gegevens uit meer dan 10 biljoen datapunten op apparaten, cloudomgevingen en in applicaties. Met deze overname brengt het bedrijf gedragspatronen binnen deze gegevens aan het licht. Dit helpt onder meer bij het voorspellen en voorkomen van actief misbruik van kwetsbaarheden en de identificatie van geavanceerde netwerkbedreigingen. Dit geeft CIO’s en CISO’s een zelflerende tool die de risico’s voor alle IT-middelen beperkt.

De Network Detection and Response-producten van Blue Hexagon zijn gebaseerd op deep learning en maken een betere beoordeling en detectie van beveiligingsrisico’s mogelijk. Organisaties die actief zijn in de publieke cloud kunnen dit veilig doen omdat Blue Hexagon in realtime werkt. Zolang de oplossing gegevens van een cloudomgeving krijgt aangeleverd, kan het systeem de risico’s verminderen van zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden.

Integratie met productreeks van Qualys

Blue Hexagon wordt op korte termijn geïntegreerd in meerdere Qualys-producten, waaronder Qualys VMDR. Met deze oplossing kunnen organisaties nu al kwetsbaarheden in netwerken ontdekken en de integratie van Blue Hexagon verbetert de nauwkeurigheid daarvan nog verder. Daarnaast wordt Blue Hexagon geïntegreerd in het Qualys Cloud Platform, waardoor alle platformproducten gescand worden op misconfiguraties, kwetsbaarheden en aanvallen.

Tot slot zal Blue Hexagon zijn opwachting maken in Qualys Multi-Vector EDR en Qualys Context XDR. Met de integratie kunnen gebruikers gecodeerd en onversleuteld netwerkverkeer verzamelen en analyseren om vroege tekenen van malware aan het licht te brengen. Blue Hexagon is agentless: gebruikers hoeven geen sensoren in te zetten om met de technologie te werken.

Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys: “De toevoeging van de experts in AI/ML en IT-security van Blue Hexagon aan het team van Qualys helpt organisaties bij het identificeren en verminderen van risico’s voor de IT-omgeving. Met het platform van Blue Hexagon kunnen we krachtige contextbewuste inzichten bieden die de weerbaarheid van onze klanten verbetert.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant