Home Bots & Business Pudu Robotics groeit fors dankzij coronacrisis

Pudu Robotics groeit fors dankzij coronacrisis

door Pieter Werner

Het Koreaanse Pudu Robotics heeft tijdens de coronacrisis al honderden robots verkocht aan ziekenhuizen en restaurants over de hele wereld. De contactloze bezorgservice van Pudubot helpt de verspreiding van het virus tegen te gaan. De robots van Pudu Robotics werken volledig automatisch, dus ze kunnen het bezorgproces geheel autonoom uitvoeren.

Sensoren

De Pudubot is uitgerust met meerdere sensoren en locatie- en navigatietechnologie. Dankzij de grote lade kan de Pudubot grote hoeveelheden medicijnen, maaltijden en andere artikelen bezorgen aan patiënten in het ziekenhuis, en zodoende de last van het ziekenhuispersoneel verlichten.

Sheraton

Op dit moment hebben meer dan 2.000 internationale bedrijven, zoals Wowa Brothers, het bedrijf achter de grootste maaltijdbezorg-app in Korea, hotelketen Sheraton, Haidilao, de Chinese hotpot-reus en JD.com, een Chinese e-commerce-reus deze robot in gebruik voor contactloze bezorgservices.

Veiligheid

Zhang Tao, CEO van Pudu Robotics CEO, zegt: “Het vermijden van menselijk lichamelijk contact resulteert in extra veiligheid, en automatisering resulteert in verlichting van menselijke inspanningen. Wanneer je denkt in termen van mensenlevens, krijgen deze voordelen nog meer betekenis. Veel technologiebedrijven hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan intelligente desinfectie, onbemande bezorging en intelligente diagnose tijdens COVID-19, en dat heeft een onomkeerbare invloed gehad op de volksgezondheid.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant