Home Bots & Business Poolse ING-dochter profileert zich op RPA-markt

Poolse ING-dochter profileert zich op RPA-markt

door Pieter Werner

SAIO, een Poolse dochteronderneming van ING die is gespecialiseerd in Robot Procesautomatisering (RPA), staat als ‘Star Performer’ in de ‘RPA Products Peak Matrix 2023’ van Everest Group, een wereldwijde ranglijst van RPA-leveranciers. SAIO is het enige Poolse bedrijf op deze lijst bevindt.

De ‘RPA Products Peak Matrix’ van Everest Group biedt een gedetailleerde analyse van de RPA-technologiemarkt en de prestaties van verschillende leveranciers. SAIO, dat al sinds 2022 in het rapport van Everest Group wordt vermeld, onderscheidt zich door zijn groeidynamiek en is nu bekroond met de titel ‘Star Performer’.

SAIO, onderdeel van de ING Groep, heeft in de loop der jaren meer dan 2.000 RPA-robots geïmplementeerd in verschillende sectoren, waaronder bankwezen, boekhouding, financiën, HR, inkoop, verkoop en klantenservice. Deze robots automatiseren repetitieve taken, waardoor werknemers zich op andere werkzaamheden kunnen richten. Het SAIO-platform ondersteunt zowel high-code als low-code programmering, wat een breed scala aan toepassingen mogelijk maakt. Recentelijk heeft SAIO ook de integratie van ChatGPT-technologie in haar platform getest, gericht op het verbeteren van klantenserviceprocessen.

Amardeep Modi, Vice President bij Everest Group, benadrukt SAIO’s strategische investeringen in AI, de groei van haar partnernetwerk en de sterke bedrijfsgroei als factoren die bijdragen aan haar erkenning als ‘Star Performer’. SAIO’s klantgerichte en adviserende benadering, gebruiksgemak van het product en kosteneffectiviteit worden door klanten zeer gewaardeerd.

Przemysław Lewicki, CEO van SAIO, uit zijn tevredenheid over de erkenning en benadrukt het belang ervan voor de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf op internationaal niveau. De onderscheiding als ‘Star Performer’ in de Everest Group’s ranglijst bevestigt niet alleen de kwaliteit van SAIO’s diensten, maar draagt ook bij aan de zichtbaarheid en reputatie van het bedrijf in de wereldwijde RPA-markt.

Misschien vind je deze berichten ook interessant