Home Bots & Business Paradox neemt de Israëlische chatbot Spetz.io over

Paradox neemt de Israëlische chatbot Spetz.io over

door Pieter Werner

Het Amerikaanse conversational AI-platform Paradox heeft Spetz.io overgenomen, een Israëlische startup met een chatbot voor communicatie met sollicitanten. Volgens Paradox is hiermee de basis gelegd voor uitbreiding met een R&D-vestiging in EMEA.

Spetz, opgericht in 2017 door drie klasgenoten in een ondernemingsprogramma, is een berichtenplatform dat bedrijven als Sodastream en IKEA helpt kandidaten te bereiken via berichtenapps als WhatsApp met eenvoudige, vriendelijke, geautomatiseerde chat. Van pre-screening tot het plannen van reminders vermindert de bot van Spetz frictie bij het aannnemen van mensen.

Strategische investering

De overname illustreert de strategische investering van Paradox in wereldwijde innovatie en klantdiensten, zegt Aaron Matos, oprichter en CEO van Paradox. “Bij deze acquisitie draait alles om het werken met ongelooflijk slimme mensen die onze passie delen voor het bouwen van producten waar wervingsteams dol op zijn”, aldus Matos. “We waren onder de indruk van de groei van het Spetz-team en nog meer onder de indruk van hun visie op wat we samen kunnen bouwen.”

Kans

Yam Dvir, de mede-oprichter en CEO van Spetz, zei dat het gevoel wederzijds was: “Toen we het Paradox-team ontmoetten, zagen we meteen een enorme kans om iets groters te bouwen dan wijzelf”, zei Dvir. “Het combineren van onze expertise met de visie en het momentum van Paradox als een duidelijke categorieleider is echt een van die  ‘het geheel is groter dan de som der delen’-kansen. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met het versnellen van Paradox ‘visie voor een toekomst waarin rekrutering vlot, elegant en mensgericht is.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant