Home Bots & Business Nieuwe Jaguar sorteert voor op chatbot in auto

Nieuwe Jaguar sorteert voor op chatbot in auto

door Pieter Werner

De nieuwe Jaguar F-Pace 400 Sport kan met een eenvoudige software-update gebruik maken van de AI-technologie van Amazon Alexa. Navigatie, muziek, podcasts, audioboeken, telefoongesprekken en slimme apparaten zijn dan met behulp van natuurlijke spraakcommando’s te bedienen.

Net als eerdere Jaguar-varianten is deze versie voorbereid op Amazon Alexa. Zodra dit in Nederland beschikbaar komt  is het te activeren via een over-the-air-update. Amazon Alexa is volledig geïntegreerd in het Pivi Pro-infotainmentsysteem. Diverse functies van het Pivi Pro-infotainmentsysteem, zoals navigatie, muziek, podcasts, audioboeken, telefoongesprekken en geschikte slimme apparaten, zijn met behulp van natuurlijke spraakcommando’s te bedienen.

Ook nieuws en het weerbericht kunnen worden bekeken, of de agenda en boodschappenlijst beheerd door er naar te vragen. Alexa werkt via de cloud en wordt steeds slimmer dankzij nieuwe functies en updates die automatisch beschikbaar worden. Alexa maakt het ook mogelijk om vanuit de auto geschikte smart home-functies te bedienen, zoals de verwarming en verlichting. Jaguar verwacht dat meer dan 55.000 klanten hun auto met Alexa gaan upgraden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant