Home Bots in Society MozFest 2022: ‘Gezond internet en betrouwbare AI urgenter dan ooit’

MozFest 2022: ‘Gezond internet en betrouwbare AI urgenter dan ooit’

7200 bezoekers uit 136 landen

door Pieter Werner

Meer dan 7200 bezoekers uit 136 landen namen deel aan MozFest 2022. Deelnemers werkten in Amsterdam in 460 sessies samen aan een eerlijker, transparanter, vrij en inclusief internet en betrouwbare artificial intelligence.

Mozilla’s jaarlijkse festival trekt een wereldwijde gemeenschap van activisten, technologen, artiesten, beleidsmakers, impactentrepreneurs, academici, onderzoekers, ethici, filmmakers, ngo’s, maatschappelijke organisaties en iedereen die geïnteresseerd is in het maken van een gezonder, meer gelijke en diverse plek met een betrouwbare AI. Een urgent thema dat in de actuele internationale context noodzakelijk is.

Sarah Allen, directeur MozFest: “We kijken terug op weer een succesvolle editie van MozFest, waar meer dan 7200 deelnemers wereldwijd werkten aan, en vochten voor een gezond internet en betrouwbare AI. De sessies weerspiegelden de grootste problemen waar we vandaag de dag online mee te maken hebben, zoals vooroordelen, online pesterijen, ethische dilemma’s waar we mee te maken hebben bij het verzamelen van data en de wereldwijde politiek, vooral rondom Oekraïne.”

“Er werd veel gelachen en er was kameraadschap en empathie gedurende de 5 festivaldagen. Dit is wat de MozFest een gemeenschap maakt en dit is waarom we samen vechten om een betere, mooiere toekomst te creëren: of het nu gaat om technische producten, online diensten of fundamentele mensenrechten. We hopen dit volgend jaar ook fysiek te kunnen organiseren met Amsterdam als bruisend festivalhart voor onze community.”

Bekijk hier de aftermovie

Misschien vind je deze berichten ook interessant