Home Bots in Society Nieuw Zeeland neemt AI-agent in gebruik

Nieuw Zeeland neemt AI-agent in gebruik

door Pieter Werner

Deze week introduceerde de New Zealand Police Ella, een levensechte digitale assistent. De AI-agent zal in de lobby van het nationale hoofdkwartier van de politie worden gestationeerd en het conciërge-team helpen en met bezoekers praten over politie-onderwerpen.

Animatie

“Ella is een digitale persoon die wordt aangedreven door Artificial Intelligence (AI) en real-time animatie gebruikt om face-to-face interacties na te bootsen”, zegt commissaris Mike Bush. “Haar capaciteiten zijn in dit stadium van fundamenteel belang, omdat ze een Proof of Concept is, maar we zien enkele echte voordelen van digitale personentechnologie als we de AI kunnen voorzien van meer kennis en mogelijkheden, en het kan leren van meer interacties.

Proef

“Deze proef is bedoeld om de politie te helpen begrijpen of een digitale persoon zinvol is in een politie-context, maar Ella zou uiteindelijk op verschillende plaatsen en op meer apparaten, zoals de NZ Police-app advies kunnen geven.” Commissaris Bush zegt dat Ella laat zien hoe politie digitale technologieën omarmt en onderzoek doet naar toekomstbestendige en mensgerichte oplossingen voor niet-spoedeisende hulp.”

Persoonlijk contact

“We weten dat mensen in het hele land nog steeds persoonlijk contact willen ​​met de lokale politie in hun gemeenschap, en dat zullen we altijd doen”, zegt commissaris Bush. “We zijn bezig met het werven van 1800 nieuwe medewerkers om ervoor te zorgen dat we over de mogelijkheden beschikken om de beste diensten, al dan niet in noodsituaties, aan iedereen in Nieuw-Zeeland te leveren.”

Verwachtingen

“Maar technologie verandert de manier waarop het publiek wil en verwacht te communiceren met organisaties en hun diensten – en de politie is niet anders. “We hebben het afgelopen jaar veel bereikt met het 105 niet-noodnummer, online rapportage en de NZ Police-app waardoor het publiek gemakkelijker toegang heeft tot de services en informatie die ze willen, wanneer ze willen, en op de manieren die ze willen bij hen passen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant