Home Bots & Business Nederlandse Bavak Security Group gaat autonome Skeyetech drone-in-a-box verkopen

Nederlandse Bavak Security Group gaat autonome Skeyetech drone-in-a-box verkopen

door Pieter Werner

Bavak Security Group, leverancier van fysieke, elektronische en cybersecurityoplossingen voor vitale infrastructuren en Azur Drones, maker van autonome drone-in-a-box-systemen voor bewaking, hebben een distributieovereenkomst getekend voor levering van het Skeyetech-systeem in Nederland.

Bavak Security Group distribueert nu de Skeyetech drone-in-a-box oplossing in Nederland. Skeyetech werd ontwikkeld om de bewaking van vitale industriële sites te ondersteunen en vult het huidige assortiment van beveiligingsoplossingen aan die Bavak aan de klanten aanbiedt, waaronder CCTV, Command and Control Systemen, dronedetectie en toegangscontrole.

Interventie

Bavak zal verantwoordelijk zijn voor de marketing, de installatie en het onderhoud van het Skeyetech-systeem in Nederland. De Skeyetech autonome ‘drone-in-a-box’ is ontworpen als een plug-and-play oplossing, die rechtstreeks door een security verantwoordelijke wordt bediend. Voor de bediening vereist het systeem geen speciale vaardigheden, en ook geen dronepilootcertificering.

Hierdoor kunnen klanten hun veiligheid versterken terwijl de operationele kosten laag blijven. De drones fungeren als een ‘bolt-on’ op bestaande beveiligingssystemen en kunnen worden gebruikt om specifieke controles uit te voeren, perimeterpatrouilles uit te voeren of beveiligingsteams te assisteren tijdens een interventie.

Operationeel

Skeyetech heeft in 2019 de eerste en enige goedkeuring voor autonome vluchten ontvangen van de DGAC, de Franse burgerluchtvaartautoriteit – een bewijs van het hoge niveau van betrouwbaarheid en veiligheid. Het systeem is al operationeel en wordt door meerdere klanten in Frankrijk en het Midden-Oosten gebruikt. Het gaat onder meer om multinationale ondernemingen in de olie- en gasindustrie, de energiesector en de veiligheidssector, alsook om grote haventerminals, zoals de haven van Duinkerken.

Veiligheid

Nicolas Billecocq, Managing Director van Azur Drones: “We zijn trots op de samenwerking met Bavak en hebben er alle vertrouwen in dat de Bavak ons zal helpen om de succesverhalen die we in Frankrijk hebben, in Nederland te kopiëren. In combinatie met andere hoogwaardige beveiligingsapparatuur zal Skeyetech Bavak zeker helpen om de beveiliging en veiligheid van de vitale sites van de klanten te versterken”.

Jasper Weijman, CEO van Bavak Security Group: “Onze klanten willen wereldwijde en kant-en-klare beveiligingsoplossingen. Wanneer je de leiding hebt over vitale sites, heb je de beste technologieën nodig om bestaande systemen te verbeteren. Azur Drones is met zijn Skeyetech-oplossing ver vooruit in vergelijking met andere fabrikanten van autonome drones: het heeft vluchtautorisaties, draait nu al meer dan een jaar bij klanten en last but not least is het systeem volledig geïntegreerd in de veiligheidsmanagementsystemen via VMS”.

Misschien vind je deze berichten ook interessant