Home Bots & Business Mentha gaat investeren in de groei van Ciphix

Mentha gaat investeren in de groei van Ciphix

Ambitieuze plannen op gebied van hyperautomation en digitale medewerkers

door Marco van der Hoeven

Het Rotterdamse Ciphix gaat samenwerken met Mentha, een investeerder die de groeiplannen van Ciphix gaat ondersteunen om het bedrijf uit te bouwen tot een Europese Hyperautomation specialist.  ‘We willen een rol spelen in het oplossen van arbeidsmarkt-uitdagingen zoals het grote tekort aan gekwalificeerd personeel en het hoge personeelsverloop’.

De missie van Ciphix is al enkele Jaren de bekende slogan take the robot out of the human. In vijf jaar tijd is het bedrijf gegroeid tot een onderneming met zestig medewerkers en meer dan veertig actieve klanten. De focus is ondertussen meer en meer komen te liggen op Hyperautomation. Dit betekent dat Ciphix naast RPA en AI ook andere technologieën implementeert, zoals Process Mining, procesoptimalisatie, Low-code en iPaas. Ook biedt het consultancydiensten aan. Ciphix verzorgt die implementatie aan de hand van een digital workforce journey, een framework in drie stappen naar een volwassen afdeling met digitale medewerkers.

Ambitieuze groeiplannen

“Het voelt voor ons als het juiste moment om onze Hyperautomation-ambitie verder vorm te geven met een ervaren partner. “Zo zijn we bij Mentha uitgekomen. Mentha werkt graag samen met ondernemers en ondernemende managementteams om ambitieuze groeiplannen te realiseren. Met die bedrijven zoekt Mentha een actieve samenwerking die gebaseerd is op ondernemerschap, groeiversnelling en transformatie, wat versterkt wordt door de focus op de menselijke factor en duurzaamheid”, zegt Chief Strategy Officer Marijn van de Poel. Samen met Chief Executive Officer Koen Mallee zal hij aanblijven als management. Mallee vult aan: “Het voelt voor ons alsof de reis pas net is begonnen en we zijn ontzettend trots op ons team, de klanten en partners waar we mee samenwerken en zien ernaar uit om met elkaar volgende stappen te gaan zetten.”

Arbeidsmarkt-uitdagingen

Ciphix en Mentha hebben de ambitie om het bedrijf in de komende jaren te laten groeien naar ‘een leidende Europese Hyperautomation specialist’. Van de Poel: “Hiermee heeft Ciphix de ambitie een rol te spelen in het oplossen van arbeidsmarkt-uitdagingen zoals het grote tekort aan gekwalificeerd personeel en het hoge personeelsverloop als gevolg van te weinig uitdaging en voldoening in het werk. De brede toepasbaarheid van de robots op arbeidsprocessen in combinatie met de continue innovatie vanuit softwareleveranciers, sterkt Ciphix in de overtuiging substantiële stappen te zetten in deze ambitie.”

Zie ook

Opschalen met digitale medewerkers

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant