Home Geen categorie Luchtruim dicht vanwege op hol geslagen drone

Luchtruim dicht vanwege op hol geslagen drone

door Pieter Werner

Door een op hol geslagen drone is het luchtruim boven het vliegveld van Riga gesloten. Op zaterdag al raakte tijdens een test van een dronefabrikant de testpiloot het contact met de drone van 3,5 bij 5,5 meter kwijt. Het toestel is daarna niet meer gezien, maar de drone kan tot negentig uur in de lucht blijven. Ook de luchtmacht van Letland is betrokken bij de zoektocht naar de drone.

Tijdens een gecontroleerde testvlucht op zaterdag ging de communicatie met een onbemand luchtvaartuig van dronefabrikant SIA UAVFactory verloren. Volgens de fabrikant kan het vliegtuig tot 90 uur blijven vliegen, in een baan die afhankelijk is van de wind. De drone in kwestie is ongeveer 3,5 meter breed en 5,5 meter lang, en weegt 26 kilo. De snelheid van de drone is circa 70 kilometer per uur bedragen.

Zoektocht

Een woordvoerster van de luchthaven zei dat vanwege de sluiting van het luchtruim een ​​vlucht van de Chinese stad Urumqi naar Riga gedwongen was te landen op de luchthaven van Tallinn.  De zoektocht naar de verdwenen drone wordt uitgevoerd met vier vliegtuigen en zes eenheden vanaf de grond. Ook vandaag, maandag, waren zij nog actief. In de nacht van zondag op maandag zijn verschillende gedaan over een mogelijke drone.

Beperking

Ook een toestel van de luchtmacht is betrokken bij de zoektocht, Zolang de drone ongecontroleerd door het luchtruim vliegt is, naast de sluiting van het vliegveld, aan vliegtuigen een beperking opgelegd voor het gebruik van het Letse luchtruim op hoogten tot 5.950 meter.

Photo by Suganth on Unsplash

Misschien vind je deze berichten ook interessant