Home Bots & Brains LimX toont capaciteiten van humanoïde robot CL-1

LimX toont capaciteiten van humanoïde robot CL-1

door Pieter Werner

LimX Dynamics presenteerde onlangs een video van zijn humanoïde robot CL-1, waarin zijn vermogen om door complexe omgevingen te navigeren werd gedemonstreerd. De video toont de integratie van real-time perceptie, loopplanning, voortbewegingscontrole en de hardware- en datastroomsystemen van de robot. CL-1 voerde taken uit zoals traplopen, hellingen aflopen en zich binnen en buiten verplaatsen onder verschillende omstandigheden.

Tijdens de demonstratie paste de CL-1, met behulp van de Perceptive Control-functie, zijn beweging proactief aan om soepel stappen op een stoeprand te zetten, dynamisch trappen te beklimmen en een helling van 15 graden af te lopen. Deze tests, uitgevoerd van middag tot zonsondergang, toonden de stabiele en consistente prestaties van de robot aan onder verschillende licht- en omgevingsomstandigheden.

LimX Dynamics heeft CL-1 claimt een van de weinige mensachtige robots te maken die dynamisch traplopen kan realiseren op basis van realtime terreinperceptie. Deze mogelijkheid wordt toegeschreven aan de geavanceerde motion control- en AI-algoritmen van het bedrijf, evenals aan zijn eigen, hoog presterende actuatoren en hardwaresysteem. LimX Dynamics overweegt de inzet van zijn mensachtige robots in zowel B2B- als B2C-toepassingen, waarbij het zich richt op gebieden als gevaarlijke omgevingen, hoogwaardige diensten, autoproductie en diensten aan huis.

Een belangrijk kenmerk van CL-1 is de realtime perceptie van de omgeving, een kerntechnologie in humanoïde robotica. LimX Dynamics heeft geavanceerde perceptie-algoritmen geïntegreerd in CL-1, waardoor een volledige integratie van perceptie, controle en hardware wordt bereikt. Door deze integratie kan de robot interactief en in realtime door terreinen navigeren. LimX Dynamics is met name het eerste team in China dat Perceptive Control toepast in mensachtige robots, waardoor dynamisch traplopen en afdalen van hellingen mogelijk wordt.

Op hardwaregebied richt LimX Dynamics zich op het aanpakken van complexe uitdagingen op het gebied van robotica, vooral bij robots met poten. De zelfontwikkelde, hoogwaardige actuatoren van het bedrijf bieden slagvastheid en nauwkeurige, snelle koppelregeling. Bovendien houdt het ontwerp rekening met kosten- en efficiëntie-optimalisatie voor de productie en productie van humanoïde robots, essentieel voor de ontwikkeling van het General Mobile Manipulation Platform.

LimX Dynamics benadrukt ook het belang van algemene AI-algoritmen bij het verbeteren van de generalisatiemogelijkheden van humanoïde robots. De aanpak van het bedrijf is mensgericht en streeft ernaar dat robots navigeren en taken uitvoeren in menselijke omgevingen. De kernset van algoritmen ontwikkeld door LimX Dynamics is ontworpen voor veelzijdigheid over verschillende functies en scenario’s.

Misschien vind je deze berichten ook interessant