Home Bots & Business LG investeert in Bear Robotics

LG investeert in Bear Robotics

door Pieter Werner

Bear Robotics heeft een investering van 60 miljoen dollar ontvangen in een Serie C-financieringsronde. Deze ronde werd volledig geleid door LG Electronics. Met deze investering richt Bear Robotics zich op nieuwe markten, waaronder slimme opslag en automatisering van de toeleveringsketen. Het bedrijf staat op het punt om een nieuw robotica-platform te lanceren, dat voorzien is van autonome navigatiesystemen en adaptieve leeralgoritmen. Deze zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de complexe eisen van moderne toeleveringsketens en productieprocessen.

John Ha, CEO van Bear Robotics, benadrukte dat de samenwerking met LG verder gaat dan alleen financiering; het is een strategische alliantie die hun missie ondersteunt om efficiëntie en productiviteit te verbeteren in sectoren die rijp zijn voor innovatie. Na succes in de horecasector, breidt het bedrijf nu zijn technologische reikwijdte uit naar slimme opslag en automatisering van de toeleveringsketen.

Tijdens CES 2024 lichtte William Cho, CEO van LG, toe dat het bedrijf zich richt op de markt voor service robotica en openstaat voor strategische aandeleninvesteringen om toekomstige groei te stimuleren. Deze investering in Bear Robotics is een belangrijke stap in LG’s strategie om leidend te zijn in de transformatie van service robotica, in lijn met marktdynamiek en de strategische evolutie van hun bedrijfsmodellen.

Lee Sam-soo, Chief Strategy Officer bij LG Electronics, merkte op dat deze investering zal helpen om een concurrentievoordeel te verkrijgen voor LG en Bear Robotics op het gebied van service robotica. LG zet zich in om haar robotica-activiteiten te ontwikkelen als een belangrijke motor voor groei, door het verkennen van verschillende kansen door de integratie van geavanceerde technologieën zoals Embodied AI en robotmanipulatie.

Bear Robotics is van plan om de toekomst te transformeren door middel van deze strategische partnerschap, met baanbrekende oplossingen die inspelen op en anticiperen op de behoeften van industrieën wereldwijd, nieuwe normen stellend in service efficiëntie en robotica-innovatie.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant