Home Bots & Business Nieuwe robot voor onkruidbestrijding met lasers

Nieuwe robot voor onkruidbestrijding met lasers

door Pieter Werner

Carbon Robotics heeft zijn derde generatie autonome robot voor onkruidbestrijding gepresenteerd. De Autonomous Weeder combineert robotica, kunstmatige intelligentie (AI) en lasertechnologie om door akkers te rijden om onkruid te zoeken en te elimineren.

De robots gebruiken krachtige lasers om onkruid uit te roeien door middel van thermische energie, zonder de bodem te verstoren. Met de robots hoeven boeren minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken en is minder arbeid nodig om ongewenste planten te verwijderen.

Deep learning

“AI en deep learning-technologie zorgen voor efficiëntie in verschillende industrieën en we zijn verheugd om dat ook toe te passen op de landbouw”, aldus Paul Mikesell, CEO en oprichter van Carbon Robotics. “Boeren en anderen in de wereldwijde voedselvoorzieningsketen innoveren nu meer dan ooit om de wereld te voeden. Ons doel bij Carbon Robotics is om tools te creëren die hun meest uitdagende problemen aanpakken, waaronder onkruidbeheer en -bestrijding. ”

De technologie van Carbon Robotics is ontworpen voor akkers van 200 tot enkele tienduizenden hectares. Een enkele robot kan 15-20 hectare per dag onkruid wieden en zo handwiedgereedschap vervangen. Sinds de oprichting in 2018 heeft het bedrijf nauw samengewerkt met boeren om deze technologie te ontwikkelen voor zowel conventionele als biologische boeren. De robots hebben bètatests ondergaan op boerderijen met speciale gewassen, waarbij ze werken op velden met een verscheidenheid aan gewassen, waaronder broccoli en uien.

Misschien vind je deze berichten ook interessant