Home Bots & Business automatica toont de toekomst van robotica en intelligente automatisering

automatica toont de toekomst van robotica en intelligente automatisering

door Marco van der Hoeven

“Onze tijd wordt gekenmerkt door grote wereldwijde uitdagingen als klimaatbescherming, veerkracht van de toeleveringsketen, gebrek aan specialisten en de oprichting van digitale productiefaciliteiten.” Rocking Robots sprak met Anja Schneider, beursdirecteur van automatica, over het belang van automatica als ’s werelds belangrijkste tentoonstelling voor intelligente automatisering en robotica, en de snel evoluerende rol van robotica in organisaties.

De groeiende betekenis van automatica weerspiegelt de snel evoluerende rol van robotica in organisaties. Op dit evenement in München zijn de nieuwste trends en innovaties in de industrie te zien, waardoor bezoekers een uitgebreid overzicht krijgen van de huidige ontwikkelingen in robotica. De focus op intelligente automatisering en digitale netwerken biedt oplossingen voor wereldwijde uitdagingen zoals klimaatbescherming, veerkracht van de toeleveringsketen en de oprichting van digitale productiefaciliteiten.

Het evenement biedt bezoekers een overzicht van componenten en systemen voor automatiseringstechnologie, en een ondersteunend programma dat toegevoegde waarde biedt. De komende automatica, die plaatsvindt van 27 tot 30 juni 2023, is nog breder geworden, door de combinatie met LASER World of PHOTONICS.

Intelligente automatisering

“In 2022 werd automatica voor het eerst in vier jaar als on-site evenement gehouden”, zegt Anja Schneider. “Voor ons als organisatoren, evenals voor exposanten en bezoekers, was het natuurlijk een geweldige ervaring dat de industrie weer live op één plek kon samenkomen. Dankzij de ‘out of schedule’-datum van 27-30 juni 2023 zal automatica gelijktijdig worden gehouden met LASER World of PHOTONICS – voor nog meer synergie en contacten. Daarna zal de bekende terugkerende frequentie om de twee jaar worden hersteld. We kijken ernaar uit om het positieve resultaat van vorig jaar in 2023 voort te zetten.”

Over de manier waarop dit evenement de snel evoluerende rol van robotica in organisaties weerspiegelt, zegt ze: “Intelligente automatisering en robotica staan centraal bij automatica. Daarom weerspiegelen we ook de huidige ontwikkelingen op de markt op het gebied van tentoonstelling en ondersteunend programma. Degenen die automatica bezoeken, ontvangen dus een uitgebreid overzicht van innovaties en trends op het gebied van robotica. Onder andere de volgende marktleiders nemen deel aan de beurs: Agile Robots, ABB, COMAU, FANUC, Epson, Kawasaki, KUKA, Neura Robotics, Stäubli, Universal Robots en YASKAWA zullen deelnemen aan de beurs.”

Duurzaam

Bezoekers kunnen een breed scala aan onderwerpen verwachten, maar er zijn enkele belangrijke trends en uitdagingen die aan bod zullen komen: “Onze tijd wordt gekenmerkt door belangrijke mondiale uitdagingen zoals klimaatbescherming, veerkracht van toeleveringsketens, gebrek aan specialisten en de oprichting van digitale productiefaciliteiten. Eén ding is duidelijk: slimme automatisering en digitale netwerken zijn nodig om productieafhankelijkheden economisch en duurzaam te maken zonder risicovolle afhankelijkheden.

automatica biedt concrete oplossingen in het kader van haar trendthema’s “Digitalisering en AI”, “Toekomst van Werk” en “Duurzame Productie”. En omdat robots steeds kosteneffectiever en gemakkelijker te hanteren worden, worden ze ook steeds aantrekkelijker voor het MKB en minder geautomatiseerde industrieën. De focuspunten in 2023 zullen onder meer liggen op mobiele robots en service-robotica.”

Ervaren

Ze besluit met wat bezoekers dit jaar kunnen verwachten: “automatica biedt het meest uitgebreide overzicht automatiseringstechnologiecomponenten en -systemen. En een ondersteunend programma dat echte toegevoegde waarde biedt. Ontdek wat ’s werelds toonaangevende experts op het gebied van robotica en AI te zeggen hebben op de munich_i Hightech Summit. Klaar om een gemengde vloot AGV’s te testen? Onze nieuwe showcase “Mobile Robots in Production” met AGV Mesh-Up biedt inzichten – in een context van logistiek voor batterijproductie voor de eerste keer.”

“Ontdek het ‘Service Robot City’-paviljoen dat een overzicht biedt van de talloze toepassingsgebieden voor service-robots, zoals gezondheid, gastvrijheid, retail, werk en inspectie en monitoring. Met zijn spannende robotica-exposities op het gebied van cobots en no-code, biedt de ‘TestZone’ nieuwkomers in de automatisering een unieke gelegenheid om verschillende innovatieve robotica- en automatiseringstoepassingen live en van dichtbij te ervaren. En bovenal: om ze zelf uit te proberen.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant