Home Geen categorie Jungheinrich neemt AMR-aanbieder arculus over

Jungheinrich neemt AMR-aanbieder arculus over

door Marco van der Hoeven

Jungheinrich heeft arculus GmbH overgenomen, een in München gevestigd technologiebedrijf dat actief is op het gebied van autonome mobiele robots (AMR). Met locaties in München, Ingolstadt, Stuttgart en Dresden richt arculus zich op AMR, modulaire productieplatforms en softwareoplossingen voor mobiele automatisering.

Met de overname van arculus voegt Jungheinrich hardware- en softwareoplossingen in de snel groeiende sector van autonome mobiele robots toe aan zijn bestaande portfolio van automatiseringssystemen. Op basis van het IFOY gestandaardiseerde interface VDA 5050 biedt arculus een besturingssysteem dat mobiele robots (AMR en AGV) van verschillende leveranciers beheert.

Dr. Brzoska legt de voordelen uit: “Met de overname van arculus hebben we onze expertise op het gebied van automatisering aanzienlijk kunnen uitbreiden. Belangrijke toepassingsgebieden – zoals good-to-person orderpicking – zullen een aanhoudend sterke groei doormaken, niet in de laatste plaats vanwege de steeds toenemende groei van e-commerce. Met het team van arculus kunnen wij een sterke groeisynergie realiseren en belangrijke toekomstige actiegebieden in geautomatiseerde magazijnlogistiek bedienen. Samen zetten wij een volgende stap naar het magazijn van de toekomst.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant