Home Bots in Beeld JADS organiseert weer AI-Filmfestival

JADS organiseert weer AI-Filmfestival

door Marco van der Hoeven

Van 3 november tot en met 5 november 2022 vindt de tweede editie van het International Data Science Film Festival (IDSFF) plaats bij JADS in ‘s-Hertogenbosch. Het IDSFF is het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op Data Science en AI. IDSFF ontdekt, viert data science en prikkelt mensen om na te denken over de rol van data in onze samenleving.

Het IDSFF is het eerste filmfestival ter wereld dat volledig gewijd is aan data science. In de woorden van initiatiefnemer Peter de Kock, Professor of Practice bij JADS en initiatiefnemer van het IDSFF: “Met dit festival willen we de discussie openen over de rol van data, met alle bijbehorende juridische, ethische en maatschappelijke aspecten.Als mens zijn we heel makkelijk met het weggeven van onze data aan bedrijven als Google en Facebook.

Maar tegelijkertijd zijn we, zeker in Nederland, heel terughoudend met de data die we ter beschikking stellen aan onze democratisch gekozen overheid. Dat vind ik opmerkelijk, en over die rol van data science in onze toekomst willen we tijdens het filmfestival de discussie aangaan.”

Drie avonden film, discussies en colleges

Het festival biedt drie avonden lang films, discussies en netwerkmogelijkheden. Elke film vertegenwoordigt een actuele discussie in onze samenleving en wordt ingeleid door een vooraanstaande spreker en een organisatie. Na de films is er ruimte voordiscussie en dialoog. De films die dit jaar geselecteerd zijn:

  • 3 november: The rise of the megacorporations
  • 4 november: iHuman
  • 5 november: Interstellar

Zie ook:

AI-filmfestival verbindt kunst en wetenschap

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant