Home Bots & Business ‘Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professionals hebben geen idee wat het is’

‘Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professionals hebben geen idee wat het is’

door Pieter Werner

Intelligente Automatisering is de nieuwste trend binnen de financiële sector, maar tegelijkertijd blijkt twee op de drie finance professionals geen idee te hebben wat deze trend inhoudt. Dit zegt Visma/Onguard op basis van een onderzoek onder ruim 300 finance professionals die werkzaam zijn bij organisaties met meer dan 50 fte. De trend is binnen de financiële wereld niet geheel onbekend: vier op de vijf finance professionals geeft aan wel eens van de trend gehoord te hebben, maar de inhoud is grotendeels onbekend.

Dat zo’n groot deel van de finance professionals niet weet wat Intelligente Automatisering inhoudt, is opvallend. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 77 procent van de finance professionals van plan is Intelligente Automatisering toe te passen binnen hun organisatie. De termijn waarop men dat wil realiseren, loopt uiteen. Het merendeel (39%) van de professionals geeft aan zich pas in de vroege planningsfase te bevinden en slechts 12 procent denkt het binnen een jaar toe te passen.

Robotisering

Ook Robotic Process Automation (RPA) maakt in de visie van Visma deel uit van Intelligente Automatisering. Uit het onderzoek blijkt dat dit iets is waar organisaties nog amper gebruik van maken. Zo geeft 28 procent van de finance professionals aan dat het gebruik ervan niet op hun agenda staat en nog eens 44 procent geeft aan dat zij of in de verkennende fase zitten, of ideeën aan het ontwikkelen zijn wat betreft de integratie van RPA of robotisering. Slechts 10 procent van de organisaties maakt hier nu al gebruik van.

Misschien vind je deze berichten ook interessant