Home Bots & Business Intel introduceert AI-pc versnellingsprogramma

Intel introduceert AI-pc versnellingsprogramma

door Pieter Werner

Intel heeft een AI PC Acceleration Program aangekondigd, een wereldwijd initiatief dat tot doel heeft de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) in de pc-sector te stimuleren. Het programma zal naar verwachting AI mogelijk maken op meer dan 100 miljoen pc’s in de periode tot 2025, ondersteund door de lancering van Intel Core Ultra processors op 14 december.

Het programma is gericht op het samenbrengen van onafhankelijke hardwareleveranciers (IHV’s) en onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) met Intel-middelen. Deze middelen omvatten AI-toolchains, co-engineering, hardware, ontwerptools, technische expertise en mogelijkheden voor co-marketing.

Het doel is om partners in staat te stellen de Intel Core Ultra processortechnologieën en gerelateerde hardware te benutten voor het verbeteren van AI- en machine learning (ML) applicaties, en om nieuwe use cases te bevorderen en de bredere pc-industrie te koppelen aan de oplossingen die worden gegenereerd binnen het AI pc-ecosysteem.

Het programma werkt samen met meer dan 100 ISV-partners en zal zich richten op meer dan 300 AI-versnelde functies. Enkele van de beginnende programmapartners zijn Adobe, Audacity, BlackMagic, BufferZone, CyberLink, DeepRender, MAGIX, Rewind AI, Skylum, Topaz, VideoCom, Webex, Wondershare Filmora, XSplit en Zoom. Deze samenwerkingen zijn bedoeld om pc-ervaringen te verbeteren op gebieden zoals audio-effecten, contentcreatie, gaming, beveiliging, streaming en videosamenwerking.

Misschien vind je deze berichten ook interessant