Home Bots & Brains Intel Capital investeert $9 miljoen in Figure humanoide robot

Intel Capital investeert $9 miljoen in Figure humanoide robot

door Pieter Werner

AI-roboticabedrijf Figure heeft een investering van $9 miljoen gekregen van Intel Capital, de investeringstak van techbedrijf Intel. Dit geld gaat Figure gebruiken voor de ontwikkeling van hun autonome humanoid robot, Figure 01.

Deze financiële injectie komt na het recente succes van Figure, toen hun robot, Figure 01, zijn eerste stappen zette. Het bedrijf is nog geen jaar geleden opgericht. De investering van Intel Capital is een aanvulling op de Series A-financieringsronde van Figure en sluit aan bij bijdragen van andere investeerders, waaronder Parkway Venture Capital, Brett Adcock, Aliya Capital, Bold Capital Partners, Tamarack Global, FJ labs en voormalig KUKA Robotics CEO Till Reuter.

Brett Adcock, de oprichter en CEO van Figure, is blij met de investering. “Intel Capital durft grote, gedurfde investeringen te doen en wij zijn enthousiast dat ze onze visie op een betere toekomst delen,” zegt Adcock. “Deze investering, samen met de wereldwijde middelen en expertise van het Intel-team, helpt ons om de groei en het succes van Figure te versnellen.”

Vanuit Intel Capital klinkt er ook veel positiviteit. Mark Lydon, de Managing Director, zegt: “Wij geloven dat Figure de potentie heeft om de manier waarop we over kunstmatige intelligentie denken, te veranderen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant