Home Bots in Beeld In beeld: Succesvolle eerste editie van IDSFF

In beeld: Succesvolle eerste editie van IDSFF

door Marco van der Hoeven

Dit weekend is de eerste editie van het International Data Science Film Festival succesvol georganiseerd  in het Mariënburg klooster van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Het IDSFF is het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op Data Science en AI. Rocking Robots ondersteunt als mediapartner dit unieke evenement.

Eerder legde initiatiefnemer Peter de Kock in een interview met Rocking Robots uit wat het doel is van het AI-filmfestival: ““We streven ernaar om de discussie op gang te brengen over datascience en veiligheid. Als mens zijn we heel makkelijk met het weggeven van onze data aan bedrijven als Google en Facebook. Maar tegelijkertijd zijn we, zeker in Nederland, heel terughoudend met de data die we ter beschikking stellen aan onze democratisch gekozen overheid. Dat vind ik opmerkelijk, en over die rol van datascience in onze toekomst willen we tijdens het filmfestival de discussie aangaan.”

Het festival begon donderdag met een studentenavond, gevolgd door drie dagen met diverse films die een breed scala aan implicaties van AI behandelen.

Zie ook

AI-filmfestival verbindt kunst en wetenschap

Misschien vind je deze berichten ook interessant