Home Bots & Business HP en MoviĜo Robotics lanceren Ŝharko5 autonome mobiele robot voor de grafische industrie

HP en MoviĜo Robotics lanceren Ŝharko5 autonome mobiele robot voor de grafische industrie

door Pieter Werner

HP en MoviĜo Robotics kondigen vandaag de lancering aan van een autonome mobiele robot (amr), ontworpen voor de grafische industrie. De Ŝharko5 heeft kortere vorken dan andere pallettransportvoertuigen en is ontworpen voor het transport van pallets met printmedia. De amr kan media rechtstreeks in en uit persen laden en lossen. De automatiseringsoplossing Ŝharko5 wordt gedemonstreerd aan printprofessionals tijdens het Dscoop Edge Indy-evenement in Indianapolis.

De Ŝharko5 maakt deel uit van een totaaloplossing die niet alleen bestaat uit een robot, maar ook uit een intelligente softwareoplossing genaamd INDI. INDI is ontworpen om te communiceren met HP Indigo Presses en maakt interfaces met persen mogelijk, beheert palletlocaties in het magazijn en beheert palletlocaties in de buurt van persen en finishers. Gecombineerd met de autonome mobiele robots Ŝharko5 functioneert de oplossing voor pallettransport in elke drukkerij, waardoor handmatige arbeid wordt bespaard en de workflow wordt gestroomlijnd, terwijl de persen continu operationeel blijven. In combinatie met de HP Semi-Autonomous Press-kit werken de pers en de AMR synchroon samen.

De pers kan opdrachten automatisch sorteren op substraat en volgende finisher, waardoor efficiënte palletplannen voor de productie worden gemaakt. Deze plannen worden proactief aan de Ŝharko AMR gecommuniceerd, zodat deze de juiste media uit het magazijn kan halen voordat de pers klaar is met de laatste media. Wanneer de pers klaar is met de huidige media, vervangt de Ŝharko5 de pallet in de pers en maakt alle ongebruikte media klaar voor retour naar het magazijn. De Ŝharko5 haalt vervolgens de afgewerkte pallet op en brengt deze naar de finisher in het palletplan. De oplossing kan een reeks buffers beheren ter ondersteuning van het ophalen en wegbrengen van de benodigde media.

“Wat de gecombineerde oplossing van MoviĜo Robotics en HP onderscheidt, is dat we de Ŝharko5 van de grond af aan hebben ontwikkeld om de grafische industrie te bedienen. De Ŝharko5 heeft een nog kleiner profiel dan een palletwagen, waardoor hij, samen met zijn geavanceerde navigatiesensoren, op een actieve productievloer kan werken zonder dat er wijzigingen op de werkvloer hoeven te worden aangebracht. Het kleine profiel van de Ŝharko5 en de mogelijkheid om pallets vanuit beide richtingen op te pakken, geven hem ook de unieke mogelijkheid om HP’s B2-persen te laden en te lossen. Dankzij deze innovatie kan één enkele persoperator toezicht houden op meerdere persen”, zegt Diego Diaz, Global Product Manager Automation bij HP.

“Het ontwerpen en bouwen van autonome mobiele oplossingen is de kern van ons bedrijf”, zegt Paul van der Hulst, CEO van MoviĜo Robotics. “We zijn enthousiast over deze mogelijkheid om met HP samen te werken om de grafische industrie te helpen op weg naar het volgende niveau van automatisering, dat wij Industrie 5.0 noemen. We zijn trots op de Ŝharko5 AMR die we vandaag introduceren, uitgerust met de modernste technologie voor een naadloze samenwerking met HP Presses.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant