Home People in Robotics Hawk AI benoemt Georg Hauer tot COO/CFO

Hawk AI benoemt Georg Hauer tot COO/CFO

door Pieter Werner

Hawk AI, een softwareplatform dat organisaties helpt in de strijd tegen financiële criminaliteit en witwaspraktijken, kondigt de benoeming aan van Georg Hauer als Chief Operating Officer (COO) en Chief Financial Officer (CFO). In zijn rol bij Hawk AI is Hauer verantwoordelijk voor het aansturen van de uitbreiding naar nieuwe markten wereldwijd, en voor de go-to-market strategie, marketing & communicatie, human resources en finance. Hij start per 1 november 2021.

Hauer is afkomstig van de digitale bank N26 uit Berlijn, waar hij General Manager was van de Duitstalige markten en Noord-Europa, de grootste regio van de bank (met in totaal 15 landen). Hij was ook Managing Director van het Technology and Innovation Centre van N26 in Wenen

AI

“Antiwitwas-compliance en het bestrijden van financiële criminaliteit zijn steeds grotere prioriteiten voor financiële instellingen wereldwijd. Artificial Intelligence (AI) en cloudtechnologieën spelen een grote rol bij het aanpakken van deze nieuwe uitdagingen”, zegt Tobias Schweiger, CEO en medeoprichter van Hawk AI. “Onze groei tot nu toe laat zien dat de sector veel vertrouwen in ons heeft om hen te helpen bij het aangaan van deze uitdagingen. We zijn erg blij dat we Georg hebben kunnen aantrekken nu we de volgende stappen gaan zetten in het versnellen van onze wereldwijde expansie. Hij is een van meest effectieve fintech-leiders die we op dit moment in de sector hebben.”

Wolfgang Berner, CTO en medeoprichter van Hawk AI: “De enorme ervaring van Georg in technologie voor financiële diensten gecombineerd met zijn bewezen track record in operationele uitbreiding zijn van onschatbare waarde voor de verdere versnelling van onze groei.”

Financiële criminaliteit

“Financiële criminaliteit is het grootste probleem in de wereldwijde banksector waar nog geen oplossing voor is”, zegt Hauer. “Bestaande antiwitwas softwareoplossingen zijn gewoonweg niet in staat om witwaspraktijken effectief op te sporen. Die leggen het af tegen de steeds creatievere methoden van kwaadwillenden. Ik ben erg enthousiast over de unieke positie van Hawk AI om deze problemen blijvend op te lossen met behulp van moderne technologie. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met Tobias, Wolfgang en de rest van het team om verder te bouwen aan de positie van toonaangevende wereldwijde leverancier van antiwitwas-/terrorismefinanciering-software.”

Hauer bekleedde sinds 2018 verschillende leidinggevende functies bij N26. Naast zijn functie als General Manager en oprichter van het Technology Centre, was hij ook verantwoordelijk voor de wereldwijde product marketing, CRM en communicatieafdelingen van N26. Voordat hij bij N26 werkte, was hij General Manager bij Uber. Daarvoor werkte hij bij Boston Consulting Group, waar hij zich richtte op technologie- en digitaliseringsprojecten bij wereldwijde instellingen, waaronder grote Europese banken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant