Home Geen categorie Gartner: IT-uitgaven in EMEA stijgen met 2,8% in 2021

Gartner: IT-uitgaven in EMEA stijgen met 2,8% in 2021

door Marco van der Hoeven

De IT-uitgaven in EMEA zullen naar verwachting in 2021 in totaal $ 1.075 biljoen bedragen, een stijging van 2,8% ten opzichte van 2020, volgens de laatste voorspelling van Gartner. De IT-uitgaven in de regio zullen dit jaar naar verwachting met 6,5% afnemen.

“De gecombineerde effecten van de Brexit en de COVID-19-interventies op het gebied van de volksgezondheid zullen ervoor zorgen dat de IT-uitgaven in EMEA in 2020 dalen”, zegt John-David Lovelock, Distinguished Research Vice President bij Gartner.

“Vóór de pandemie brachten de meeste organisaties hun digitale strategieën gestaag vooruit. De weg vooruit in 2021 is dat organisaties de snelheid van hun digitale bedrijfsinitiatieven verhogen in plaats van verminderen en die initiatieven financieren door middelen uit andere IT-gebieden te halen. ”

Macro economie

Gartner-analisten bespreken de macro-economische trends die de IT-markt in EMEA beïnvloeden tijdens het Gartner IT Symposium / Xpo EMEA, dat vrijwel tot en met donderdag plaatsvindt.

De uitgaven in alle segmenten zullen naar verwachting in 2020 afnemen. In 2021, nu organisaties echter beginnen met het herconfigureren van hun bedrijfs- en bedrijfsmodellen voor een nieuwe realiteit, zullen bedrijven hun uitgavenniveau verhogen en de gebieden waarin ze uitgeven verschuiven.

Hoe EMEA-organisaties technologie zullen aanschaffen in 2021

Organisaties moeten reageren op ingrijpende zaken als COVID-19. Een deel van die inspanningen betreft de uitgaven aan hardware in 2021. De uitgaven aan hardware door EMEA-organisaties zullen evolueren van een daling van 15,1% in 2020 naar een stijging van 1,7% in 2021. De uitgaven voor dunne en lichte notebooks liggen op schema om 10% te groeien en desktops -as-a-service platformen zullen in 2021 in EMEA een scherpe stijging van 60% opleveren.

“De pandemie heeft werkgevers gedwongen om op afstand te werken en er een strategisch personeelsbeleid van te maken”, zegt Ranjit Atwal, vice-president onderzoek bij Gartner. “Mobiele pc’s zijn een noodzaak voor werken op afstand en EMEA-organisaties zullen sommige uitgaven opnieuw richten op mobiele pc’s.”

Snelheid

De snelheid waarmee werken op afstand plaatsvindt, varieert aanzienlijk over de hele wereld, afhankelijk van IT-acceptatie, cultuur en mix van bedrijfstakken. De VS zullen in 2021 het voortouw nemen op het gebied van externe werknemers, goed voor 52% van de Amerikaanse beroepsbevolking. In heel Europa vertegenwoordigen Britse telewerkers 48% van het personeelsbestand in 2021, terwijl telewerkers in Duitsland en Frankrijk respectievelijk 38% en 34% vertegenwoordigen.

Investeringen in het leveren van technologieën ter ondersteuning van externe werknemers zullen de uitgaven voor deze technologieën in EMEA in 2021 met 5% doen stijgen. EMEA-organisaties zullen hun totale uitgaven aan samenwerkings- en contentplatforms (17%), beveiligingssoftware (11%) en cloudconferenties unified communications verhogen. (4%) in 2021.

Misschien vind je deze berichten ook interessant