Home Bots & Business Fusie tussen HowToRobot en Gain & Co

Fusie tussen HowToRobot en Gain & Co

door Marco van der Hoeven

HowToRobot en Gain & Co gaan samen om een wereldwijd platform en onafhankelijk adviesbureau voor de automatiseringsmarkt te vormen. Dit nieuwe bedrijf, opererend onder de naam HowToRobot, zal bedrijven ondersteunen in hun automatiseringstraject. Daarnaast meldt de onderneming een aanzienlijke investering van Sagitta Ventures, dat tevens een zetel in het bestuur zal bekleden.

“Bedrijven hebben nu meer dan ooit automatisering en robotica nodig, niet alleen vanwege tekorten aan arbeidskrachten en verstoringen in de toeleveringsketen, maar ook als langetermijnbescherming. Zonder de juiste ondersteuning kunnen echter maar weinig bedrijven hier volledig van profiteren. Deze fusie en investering stellen ons in staat om elke onderneming die het nodig heeft te helpen,” aldus Søren Peters, mede-CEO van HowToRobot en voormalig CEO.

Wereldwijd is het aantal robotinstallaties in het afgelopen decennium meer dan verdrievoudigd, wat het volgens Peters moeilijk maakt om bij te blijven: “De roboticatechnologie ontwikkelt zich zo snel dat het gemakkelijk overweldigend kan zijn. Wat de meeste bedrijven nodig hebben, is vaak gewoon iemand om mee te praten die de markt kent en betrouwbaar en onpartijdig advies kan geven. Door onze krachten te bundelen, kunnen we nu alles op één plek bieden.”

Het vernieuwde HowToRobot biedt de nodige begeleiding en ondersteuning voor bedrijven die willen automatiseren. Het platform biedt een overzicht en gemakkelijke toegang tot leveranciers van automatisering en robotica wereldwijd, terwijl de adviseurs helpen met alles van de eerste stappen tot de selectie en implementatie van technologie, geheel onafhankelijk van leveranciers.

“De wereld van de robotica is voor velen nog nieuw, en de meeste bedrijven hebben in enige mate hulp nodig – van technisch advies tot het vinden van oplossingen en het opbouwen van een businesscase of gewoon de beste plek om te beginnen. Gecombineerd bieden ons platform en advies de diepgang, het bereik en de flexibiliteit om bedrijven te ondersteunen waar en wanneer ze het het meest nodig hebben,” zegt Co-CEO Søren Pap-Tolstrup, voormalig CEO van Gain & Co.

Investering richt zich op wereldwijd marktsegment in robotica

In 2022 bereikte het aantal robotinstallaties wereldwijd een record van 553.052 eenheden. HowToRobot constateert echter dat het gemiddelde bedrijf slechts ongeveer 5% van zijn aanspreekbare potentieel voor automatisering met de huidig bewezen robottechnologie heeft verkend, voornamelijk vanwege beperkte expertise en kennis hierover. Dit benadrukt een veel groter potentieel in de markt, een potentieel dat met de investering aangepakt zal worden, volgens Søren Peters:

“De meeste bedrijven hebben nog maar net de oppervlakte aangeraakt van wat mogelijk en zinvol is om te automatiseren. Met de juiste begeleiding en gemakkelijke toegang tot potentiële oplossingen kan de adoptie van robotica een geheel nieuw niveau bereiken.”

De investering stelt HowToRobot in staat zijn platform, team van adviseurs en partnernetwerk wereldwijd uit te breiden, en zo een volledige suite van automatiseringsbegeleiding aan te bieden aan bedrijven in grote markten en industrieën. Dit omvat het versterken van de organisatie op geselecteerde gebieden door expertise en capaciteit toe te voegen voor het uitvoeren van automatiseringsscreenings ter plaatse, het verstrekken van deskundig advies, en het verbreden van het marktbegrip van robotica en automatisering. Het betekent ook dat het platform van HowToRobot actueel blijft.

Misschien vind je deze berichten ook interessant