Home Bots in Society Forse groei markt voor educatieve robots

Forse groei markt voor educatieve robots

door Pieter Werner

Wereldwijd zal de markt voor educatieve robots tegen 2030 naar schatting 4,1 miljard dollar bereiken, volgens een nieuw rapport. Dit komt door een verwachte groei van 15,9% per jaar tussen 2022 en 2030. Het rapport wijst op de groeiende behoefte aan educatieve robots als gevolg van de Covid-19-pandemie. Het is een goede manier voor kinderen om te blijven leren, zelfs als scholen dicht zijn.

De hardware zal naar verwachting groeien met 14,7% CAGR en zal tegen het einde van de periode van analyse 2,6 miljard dollar bereiken. Ondertussen zal de software naar verwachting met een CAGR van 18,4% groeien gedurende de komende acht jaar.

In de Verenigde Staten zal de markt naar schatting 369 miljoen dollar bedragen in 2022. China, de op één na grootste economie ter wereld, zal naar verwachting in 2030 een marktomvang van 690,4 miljoen dollar bereiken, met een CAGR van 14,9% tussen 2022 en 2030. Andere belangrijke markten zijn Japan en Canada, die respectievelijk met 14,6% en 13,7% zullen groeien gedurende de periode 2022-2030. Duitsland zal naar verwachting groeien met een CAGR van ongeveer 11,4%.

Volgens het rapport zal de educatieve robotmarkt blijven groeien als gevolg van de groeiende behoefte aan technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de educatieve sector. Het rapport heeft gekeken naar de wereldwijde educatieve robotmarkt, met analyses per segment en regio. Het rapport geeft een gedetailleerd inzicht in de markt, inclusief de belangrijkste trends, drijfveren, beperkingen, en groeimogelijkheden.

Al met al biedt de opkomende markt van educatieve robots veel mogelijkheden voor groei en innovatie in de komende jaren. Het rapport onderstreept de noodzaak om te blijven investeren in de ontwikkeling en toepassing van deze technologieën, om ervoor te zorgen dat kinderen over de hele wereld toegang hebben tot kwalitatief hoogstaand onderwijs, ongeacht de omstandigheden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant