Home Bots in Society ‘Emissiereductie dankzij AI en ML’

‘Emissiereductie dankzij AI en ML’

door Pieter Werner

Schneider Electric heeft zijn EcoStruxure Automation Expert (EAE)-oplossing gecombineerd met Royal HaskoningDHV Nereda Process Control Software om te komen tot duurzame en kostenefficiënte technologie voor afvalwaterzuivering.

Eerder dit jaar benoemde Royal HaskoningDHV Schneider Electric als wereldwijde voorkeursleverancier voor haar Nereda-oplossing voor afvalwaterzuivering. Als resultaat van die samenwerking is deze nieuwe generatie technologie ontworpen om duurzaamheid, veerkracht en procesefficiëntie in zuiveringsinstallaties te verbeteren door middel van volledig levenscyclusbeheer, naadloze integratie met informatietechnologie en operationele technologiediensten, en verbeterde systeemdiagnostiek voor automatiseringssystemen.

Een cloud-ready, cyberveilige, flexibele en schaalbare architectuur zorgt voor kostenbesparingen door de voetafdruk te verkleinen met vereenvoudigde maar robuuste architecturen. Ook is er sprake van emissiereductie en is het toekomstbestendig met Artificial Intelligence en Machine Learning-mogelijkheden voor voortdurende verbetering.

De geïntegreerde oplossing is gebaseerd op de IEC61499-norm voor interoperabiliteit en is met succes getest en gevalideerd via het strenge certificeringsproces van Royal HaskoningDHV. Ontwikkelaars, operators en systeemintegratoren kunnen alle aspecten van het waterbehandelingsproces verbeteren, van ontwerp en bouw tot exploitatie en onderhoud.

De doelen zijn:

  • Zuiveringsinstallaties kunnen tot 50% verbetering van de technische inzet realiseren
  • 30% optimalisatie op inbedrijfstelling
  • 10% besparing op geoptimaliseerde, robuuste architecturen

“We hebben het onze missie gemaakt om voorop te lopen in de volgende generatie duurzaamheid en digitale transformatie in water. We zijn daarbij voortdurend op zoek naar samenwerking met innovatieve en complementaire partners”, aldus Alain Dedieu, President Water en Afvalwater bij Schneider Electric. “Met Royal HaskoningDHV kunnen we een toekomstbestendige, digitale oplossing voor afvalwaterbehandeling leveren die toegang biedt tot procesbesturingen van de volgende generatie. Hiermee combineren we het beste van onze automatiseringstechnologieën met het transformatieve Nereda-platform van Royal HaskoningDHV.”

“Door gebruik te maken van EcoStruxure Automation Expert zal de tijd die besteed wordt aan het integreren en testen van besturingssoftware voor Nereda-installaties aanzienlijk verminderen”, aldus Jelle Langedijk, Process Engineer bij Royal HaskoningDHV. “De gestandaardiseerde toepassing maakt het eenvoudig om problemen op te lossen en processen aan te passen aan klantspecifieke configuraties. De gebruiksvriendelijke Schneider Electric Human-Machine Interface (HMI) is uiteindelijk een robuuste oplossing voor industriële toepassingen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant