Home Bots in Beeld Drones in plaats van vuurwerk

Drones in plaats van vuurwerk

door Pieter Werner

In Shanghai is met een spectaculaire show door 2.000 drones het nieuwe jaar ingeluid. Ook Brugge verving vuurwerk door 80 drones, maar daar gooiden mist en vocht roet in het eten.

Update: de beelden van de droneshow zijn hoogstwaarschijnlijk al vóór de jaarwisseling opgenomen. Mensen die aanwezig waren tijdens de jaarwisseling in Shanghai meldden al vrij snel na de wereldwijde berichtgeving dat er tijdens de echte jaarwisseling geen drones te zien waren.

De 2.000 Chinese drones zorgden voor een luchtshow boven de Huangpu-rivier in Shanghai. De show begon met het beeld van een rennende man, die vervolgens overging in een symbolisering van de vooruitgang die Shanghai de afgelopen veertig jaar heeft doorgemaakt. Aan het eind van de show vormden de drones de Chinese karakters Zhui Meng (Najagen van dromen).

Mist

In België waren de weersomstandigheden minder gunstig. Na een korte vertraging door zware mist gingen veertig drones de lucht in die de woorden “Gelukkig Nieuwjaar” en “2020” vormden. De tweede groep van veertig drones die vervolgens moest opstijgen bleef echter aan de grond. Volgens de organisatoren waren ze door het weer te vochtig geworden, waardoor ze in een veiligheidsmodus terecht kwamen die ze verhinderde te starten.  

Misschien vind je deze berichten ook interessant