Home Bots in Society Drone levert temperatuurgevoelige medicijnen op het Amerikaanse platteland

Drone levert temperatuurgevoelige medicijnen op het Amerikaanse platteland

door Pieter Werner

Drones van fabrikant van Volansi worden in de Verenigde Staten ingezet om medicijnen te leveren vanuit de productiefaciliteit van Merck aan patiënten in North Carolina. Het gaat om een test voor de levering van geneesmiddelen in de koelketen van Vidant Healthplex-Wilson, de eerste van drie fasen om te onderzoeken hoe dronetechnologie de toegang tot gezondheidszorg kan verbeteren. In Engeland is deze week een vergelijkbaar initiatief aangekondigd.

Het project maakt gebruik van de Volansi VOLY C10, een volledig elektrische drone die 5 kilo vracht kan vervoeren naar locaties tot op 80 kilometer afstand. Het verticale start- en landingsysteem (VTOL) van de VOLY C10 stelt het in staat om kwetsbare vracht af te leveren met een “soft touch” geautomatiseerde release zodra de drone op de afleverlocatie is geland. Het VTOL-systeem vereist een minimale infrastructuur om te werken en is ook in staat om items op de terugkerende vlucht te leveren ter ondersteuning van orderbevestiging zoals temperatuurvolgers en verzendbevestigingen.

Toegang tot zorg

Met 1,4 miljoen mensen in 29 counties kan de uitgestrekte, landelijke omgeving in het oosten van Noord-Carolina problemen opleveren bij de toegang tot zorg. De eerste vluchten in het project resulteerden in de eerste drone-levering van temperatuurgecontroleerde medicijnen binnen de VS.

Volansi werkt samen met het pilotprogramma voor systeemintegratie van onbemande luchtvaartuigen van de Federal Aviation Administration (FAA) en het North Carolina Department of Transportation om ervoor te zorgen dat de leveringen veilig en in overeenstemming met de nationale en federale richtlijnen plaatsvinden.

Volansi zal aanvullende goedkeuring van de FAA vragen om leveringen op andere locaties te bieden, voor fase twee en drie van het project, waardoor een flexibele, on-demand en responsieve levering van cruciale medicijnen mogelijk wordt.

Coronavirus

“We hebben de toeleveringsketen van de wereld als nooit tevoren zien onder druk staan ​​door de impact van het Coronavirus”, zegt Hannan Parvizian, CEO en medeoprichter van Volansi. “Er is nu een versnelde behoefte aan snelle vooruitgang in supply chain-technologie, vooral in de gezondheidszorg. Levering met drones is een oplossing om kritieke benodigdheden te krijgen waar ze nodig zijn, op het moment dat ze het meest nodig zijn. ”

“Als leider in de gezondheidszorg is Merck een grote voorstander van samenwerkingen waarbij nieuwe technologieën worden gebruikt om te onderzoeken hoe we op een dag kunnen helpen om de gezondheidszorg beter van dienst te zijn. Ons bestaande distributiesysteem is sterk, en deze pilot helpt ons nieuwe, innovatieve leveringsopties te verkennen die onze bestaande supply chain-capaciteiten aanvullen ”, aldus Craig Kennedy, Senior Vice President, Global Supply Chain Management, Merck.

“Bij Vidant Health helpen innovatie en samenwerking ons de toegang tot zorg te verbeteren en onze missie te vervullen om de gezondheid en het welzijn in het oosten van Noord-Carolina te verbeteren”, aldus Brian Floyd, Chief Operating Officer, Vidant. “Dit project met Merck en Volansi is het begin van een opwindende poging om aanvullende manieren te ontdekken waarop we kunnen voorzien in de unieke behoeften van degenen die we dienen.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant