Home Bots in Society Drone gaat helpen bij logistiek van Engelse COVID-19 bestrijding

Drone gaat helpen bij logistiek van Engelse COVID-19 bestrijding

door Pieter Werner

Apian, een door NHS-personeel opgerichte start-up die drones ontwikkelt voor de gezondheidszorg, gaat samenwerken met de Britse ruimtevaartorganisatie om te helpen bij de pandemie. De drones gaan COVID-19-testmonsters, testkits en PBM door de lucht vervoeren. Dit voorkomt wachttijden voor koeriers, maakt NHS-personeel vrij, vermindert onnodig fysiek contact en minimaliseert het risico op secundaire overdracht van het virus.

Apian, onderdeel van het NHS Clinical Entrepreneur Program, wil een netwerk van beveiligde luchtcorridors op te zetten voor elektrische drones om te navigeren via satelliet-geactiveerde GPS.  Het project zal plaatsvinden in het Broomfield Hospital, onderdeel van Mid and South Essex NHS Foundation Trust en zal worden ondersteund door de plaatselijke Anglia Ruskin University als academische partner. Het ziekenhuis staat op een Royal Flying Corps Airfield uit de Eerste Wereldoorlog.

Projecten

Het dronebedrijf in de gezondheidszorg is een van een aantal nieuwe projecten die gebruik maken van ruimtevaarttechnologieën en -diensten om de NHS te ondersteunen in de voortdurende strijd tegen COVID-19. De UK Space Agency steunt ook DriverNet – een mobiele app die satelliettechnologie zal gebruiken om toegang te bieden tot betaalbaarder openbaar vervoer voor mensen die van en naar COVID-zorgverleners willen gaan en voor mensen die aan gemeenschapssport willen deelnemen.

Geolocatie

Door kunstmatige intelligentie te gebruiken om patiënten te groeperen op basis van hun ‘geolocatie’ – de locatie van hun mobiele telefoon getrianguleerd door satellieten – en het delen van transport aan te moedigen, kunnen kosten en kilometers worden gehalveerd. Dit zou ook kunnen helpen om de 15 miljoen gemiste NHS-afspraken per jaar te verminderen. NHS-medewerkers en -patiënten krijgen een melding via sms of in hun app wanneer pendeldiensten beschikbaar zijn in hun gebied.

Frontlinie

Minister van Wetenschap Amanda Solloway: “De inspanningen van de Britse ruimtevaartsector om onze ongelooflijke NHS te ondersteunen tijdens de COVID-19-pandemie waren echt inspirerend. De projecten die we vandaag steunen, zijn fantastische voorbeelden van hoe onze vooraanstaande ruimtewetenschappers degenen die direct aan de frontlinie staan, ondersteunen om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen.”

Supply chain

Christopher Law van Apian: “COVID-19 heeft uitdagingen in de logistiek van de NHS-supply chain benadrukt. Er is nog nooit een betere tijd geweest om een ​​snellere, betrouwbaardere en milieuvriendelijkere methode te creëren voor het vervoeren van medische benodigdheden. We zijn ervan overtuigd dat we door het opzetten van een medische bezorgdienst met drones, monsters regelmatiger, betrouwbaarder en sneller naar laboratoria kunnen vliegen, waardoor de gezondheidsresultaten voor de patiënt worden verbeterd. ”

Dronewegen

Professor Tony Young, de nationale klinische leider voor innovatie van de NHS: “Op hetzelfde moment dat de NHS samenkwam om een ​​pandemie te bestrijden en meer dan 110.000 ernstig zieke mensen voor COVID-19 te behandelen, heeft het personeel er ook alles aan gedaan om innovatieve manieren te creëren waarop patiënten naast de UK Space de zorg en uitrusting kunnen krijgen die ze nodig hebben. Deze studie die dronewegen in de lucht zal creëren voor vitale NHS-benodigdheden is de laatste in een lange reeks projecten die is opgericht door het NHS Clinical Entrepreneur Program om innovatieve oplossingen te bieden voor de uitdagingen waarmee de NHS wordt geconfronteerd ten behoeve van patiënten en personeel.

Misschien vind je deze berichten ook interessant