Home Bots & Business Doe mee aan de Nationale RPA Monitor 2020

Doe mee aan de Nationale RPA Monitor 2020

door Marco van der Hoeven

Steeds meer organisaties overwegen automatisering van repetitieve processen, Robotic Process Automation (RPA). Er zijn ondertussen al een aantal aansprekende voorbeelden, zoals KLM en ING. Maar hoe ver is Nederland daadwerkelijk met RPA? Daar zijn nog geen cijfers over bekend. Daarom is de Nationale RPA Monitor 2020 van start gegaan, het eerste landelijke onderzoek dat een betrouwbaar en objectief beeld geeft van de adoptie van RPA in Nederland.

Resultaten

Dit onafhankelijke onderzoek, uitgevoerd door RPA Experts, geeft niet alleen inzicht in de stand ten aanzien van RPA in Nederland, maar laat ook de ervaringen van Nederlandse organisaties met RPA zien. Rocking Robots is mediapartner bij dit onderzoek,en zal onder meer tijdens het event Smart Bots, better Business/The Future of Business Technology de resultaten presenteren.

Snelle groei

Tijdens het World Economic Forum werd RPA de 4e industriële revolutie genoemd. Volgens onderzoeksbureau Grand View Research groeit de internationale markt voor RPA jaarlijks met meer dan 60 procent. Gartner noemde RPA zelfs het snelst groeiende segment binnen de wereldmarkt voor bedrijfssoftware. Het is daarom zeer interessant om te weten hoe ver Nederland is op het gebied van Robotic Process Automation en hoe zich dit bijvoorbeeld verhoudt tot de wereldmarkt.

Effecten

De Nationale RPA Monitor heeft als doel om de mate waarin Nederland deze nieuwe vorm van procesoptimalisatie adopteert in beeld te brengen. Tevens geeft het een goed beeld van de resultaten en effecten die RPA heeft op de bedrijfsvoering van organisaties die er reeds mee aan de slag zijn. Iedereen die zich binnen organisaties bezighoudt met processen kan meedoen aan dit onderzoek.

Vragen

Dit landelijke RPA onderzoek geeft antwoord op vragen zoals: 

  • Hoeveel organisaties hebben RPA al geïmplementeerd?
  • Welke processen worden voornamelijk gerobotiseerd? Waarom worden deze processen geselecteerd?
  • Wat levert RPA een organisatie op? In welk tijdsbestek worden de investeringen terugverdiend?
  • Is er weerstand tegen de implementatie van RPA in Nederlandse organisaties?

De Nationale RPA Monitor deelt praktijkvoorbeelden, faciliteert kennisdeling en creëert meer bewustzijn bij Nederlandse organisaties over de mogelijkheden van RPA. Hiermee levert de Nationale RPA Monitor een bijdrage aan de digitalisering van Nederland.

Ga hier naar de Nationale RPA monitor 2020

Misschien vind je deze berichten ook interessant