Home Bots & Business Dematic installeert 299 AMR’s bij Radial

Dematic installeert 299 AMR’s bij Radial

door Pieter Werner

Dematic heeft de implementatie voltooid van een autonome mobiele robot (AMR)-oplossing voor Radial Europe, een e-commerce fulfilment dochteronderneming van bpostgroup. De 299 geïnstalleerde AMR’s verplaatsen pallets en bakken naar overslagstations en verzamelstations in het logistieke centrum in Groningen. Voor Dematic is dit project de grootste AMR-opdracht tot nu toe wereldwijd.

Radial implementeert de AMR-oplossing om alle e-commercebestellingen voor kledingproducten te verwerken, en dit gebeurt via drie verschillende toepassingen. Ten eerste worden er pallet-to-picker AMR’s ingezet. Deze transporteren pallets van de ontvangst naar een grote opslagruimte. Vervolgens worden de pallets naar overslagstations en orderpick-rekken bij de pakstations verplaatst. Dit proces wordt daarna ook in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

De tweede toepassing betreft de bin-to-picker AMR’s. Deze zijn verantwoordelijk voor de opslag van pallets in een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn. Ze verplaatsen deze pallets naar de pickstations voor het verwerken van split-case-orders. Deze orders bestaan vaak uit veel afzonderlijke producten of verschillende artikelvarianten. Ter ondersteuning van dit proces heeft het stellingsysteem een capaciteit van ongeveer 65.000 locaties voor klantproducten.

Als laatste zijn er de order-shelf-transport AMR’s. Deze zorgen voor het transport van bestellingen die op een plank met meerdere niveaus worden geplaatst. Deze planken worden dan afgeleverd bij de pakstations. Op deze manier maakt Radial efficiënt gebruik van geavanceerde robottechnologieën om de verwerking van hun e-commercebestellingen te optimaliseren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant