Home Bots & Business Dataiku haalt investering van 200 miljoen dollar op

Dataiku haalt investering van 200 miljoen dollar op

door Pieter Werner

Dataiku heeft 200 miljoen dollar in een Series F-financieringsronde opgehaald, geleid door de nieuwe investeerder Wellington Management. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op 3,7 miljard dollar. De Series F-investering brengt Dataiku’s totale financiering sinds de oprichting op ongeveer 600 miljoen dollar. Deze recente investering zal helpen Dataiku’s platformcapaciteiten sneller door te ontwikkelen en het bedrijf voor te bereiden op de volgende fase van sterke, duurzame groei.

“Dataiku’s bewezen staat van dienst, management team, groeitraject en klantenbestand laten zien dat het bedrijf AI naar nieuwe hoogten kan brengen. We zijn blij dat we kunnen samenwerken en bijdragen aan hun indrukwekkende reis”, aldus Matt Witheiler, Consumer/Technology Sector Lead bij Wellington Management. “Dataiku helpt organisaties om enorme datasets met ongekende snelheid aan het werk te zetten en een AI-cultuur te creëren die gericht is op het leveren van steeds betere bedrijfsresultaten.”

“Organisaties begrijpen dat het tijd is om AI te omarmen of anders het risico te lopen achterop te raken”, zegt Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku. “Ons vermogen om in deze uitdagende omgeving nieuwe, marktleidende investeerders aan te trekken, zoals Wellington, onderstreept de kracht van onze oplossingen, ons team en de enorme kansen die voor ons liggen. We staan aan de vooravond van een enorme markttransformatie met AI als katalysator – en we zijn er klaar voor.”

Met deze aankondiging zet Dataiku het opgebouwde momentum voort. In 2022 groeide het bedrijf het klantenbestand tot boven de 500, waaronder meer dan 150 van ’s werelds grootste ondernemingen, overtrof het 150 miljoen dollar aan jaarlijks terugkerende inkomsten en ontving het erkenning uit de industrie, zoals de vermelding op de Forbes Cloud 100 en Forbes AI 50 lijsten, Data50, Inc. Best in Business, en Snowflake’s ML/AI partner van het jaar. Daarnaast wordt het bedrijf ook geprezen als een van de beste werkplekken door Great Place to Work, Inc., Forbes en Glassdoor.

Misschien vind je deze berichten ook interessant