Home Bots & Business Daimler Trucks en Waymo gaan autonome vrachtwagens maken

Daimler Trucks en Waymo gaan autonome vrachtwagens maken

door Pieter Werner

Daimler Trucks en Waymo gaan samenwerken om autonome vrachtwagens te ontwikkelen. De geautomatiseerde rijtechnologie van Waymo zal worden gebruikt in de Daimler Freightliner Cascadia. Deze autonome truck, uitgerust moet de komende jaren beschikbaar komen voor klanten in de VS. Waymo en Daimler Trucks willen vervolgens andere markten gaan bedienen.

Strategie

Martin Daum, voorzitter van de raad van bestuur van Daimler Truck AG en lid van de raad van bestuur van Daimler AG: “Als leider van onze branche is Daimler Trucks de pionier op het gebied van geautomatiseerd transport. In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt op onze wereldwijde roadmap om in serie geproduceerde sterk geautomatiseerde vrachtwagens op de weg te brengen. Met ons strategisch partnerschap met Waymo als leider op het gebied van autonoom rijden, zetten we weer een belangrijke stap in de richting van dat doel. Dit partnerschap vormt een aanvulling op de dubbele strategie van Daimler Trucks, namelijk het samenwerken met twee sterke partners om autonome L4-oplossingen te leveren die naadloos zijn geïntegreerd met onze best-in-class trucks, aan onze klanten. ”

Vrachtvolumes

Roger Nielsen, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG, President en CEO van Daimler Trucks North America LLC: “De combinatie van toegenomen vrachtvolumes over de weg en de behoefte en visie van wagenparkbeheerders aan sterk geautomatiseerde vrachtwagens, is wat onze niet aflatende streven naar innovatie. We pushen technische oplossingen die er vooral naar streven de veiligheid te vergroten en onze klanten te helpen de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Op basis van onze samenwerking met Waymo zullen we in de unieke positie verkeren om onze wagenparkklanten de keuze te kunnen bieden uit de beste oplossingen voor hun individuele vereisten. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant