Home Bots & Business CLS iMation breidt portfolio uit met robotics van Magazino

CLS iMation breidt portfolio uit met robotics van Magazino

door Pieter Werner

CLS iMation, gespecialiseerd in het verbeteren van intralogistieke processen, heeft aangekondigd dat het zijn dienstenportfolio uitbreidt door middel van een partnerschap met het Duitse robotica bedrijf Magazino. De nieuwe toevoeging aan het portfolio is SOTO, een autonome robot voor de toeleveringsketen, uitgerust met sensoren, 3D-camera’s en het ACROS.AI-besturingssysteem. De robot analyseert zijn omgeving, reageert snel op productiebehoeften en leert de meest efficiënte procedures te herkennen om taken te voltooien.

SOTO is een oplossing die integreert in een 4.0-context, waardoor het veilig personeel en andere oplossingen kan ondersteunen bij dagelijkse processen binnen de bestaande architectuur. De robot kan meerdere containers tegelijk oppakken, verplaatsen en plaatsen in de productieketen. SOTO is volledig autonoom en maakt gebruik van natuurlijke navigatie, waardoor hij kan bewegen en obstakels vermijden zonder dat er speciale infrastructuur nodig is voor het verzamelen/plaatsen op verschillende productiestations.

De draaiende grijper van de robot kan objecten 90° of 180° binnen de robot draaien, waardoor het mogelijk is om volle containers op een plank te plaatsen (bijvoorbeeld langs de lange zijde) terwijl lege containers vanaf de korte zijde worden opgepakt. De oplossing biedt een optimale behandeling van kleine laadcarriers van verschillende afmetingen tot 20 kg, dankzij een slim grijpsysteem dat meerdere bewegingen tegelijk kan verwerken om containers met verschillende posities en hoogtes te verplaatsen.

CLS iMation benadrukt de veiligheidskenmerken van SOTO, waaronder laserscanners die de robot in staat stellen om veilig naast mensen en andere voertuigen te navigeren met snelheden tot 2 m/s. De robot vertraagt of kiest een alternatieve route zodra hij een obstakel in de buurt detecteert. Het bedrijf beweert dat SOTO inventarisatieprocedures vereenvoudigt, de optimalisatie van de aanvulling van goederen garandeert, 20 uur per dag werkt, efficiënte processen met aanzienlijk lagere kosten garandeert en een constante toevoer van materialen naar de assemblagelijn garandeert, wat leidt tot een snelle terugverdientijd.

Misschien vind je deze berichten ook interessant