Home Bots & Business Exotec magazijnrobots gaat uitbreiden in Nederland

Exotec magazijnrobots gaat uitbreiden in Nederland

door Pieter Werner

Het Franse Exotec, leverancier van magazijnrobots, gaat investeren in de Benelux-markt om hier het marktaandeel van hun Skypod Systeem te vergroten. Skypod, is een orderpickingsysteem met robots die tot twaalf meter hoogte kunnen reiken. De robots kunnen autonoom bakken ophalen om deze vervolgens aan te bieden aan een manueel of geautomatiseerd pickingstation. De rekken zijn volledig schaalbaar, zodat de opslagcapaciteit – indien nodig – kan worden vergroot of aangepast aan de architectuur van een magazijn.

Exotec, opgericht in 2015, heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk (Lille) en ook vestigingen in de VS, Duitsland en Japan. Het bedrijf wordt gewaardeerd op twee miljard dollar en stond op de achtste plaats in de FT 1000-lijst van de Financial Times met snelst groeiende Europese bedrijven in 2022. Exotec opereert inmiddels in tien landen en werkt voor bedrijven als Decathlon en Carrefour.

De oplossing heeft een heel hoge opslagdichtheid per vierkante meter vloeroppervlak. Ten opzichte van een niet-geautomatiseerd magazijn is het mogelijk om de opslagcapaciteit tot vijf keer te verhogen. Het systeem kan gehele jaar door onafgebroken 24/7 werken en tijdens piekperiodes zijn robots snel toe te voegen om de doorvoer te verhogen. De Astar-software van Exoctec is verantwoordelijk voor de aansturing.

600 items per uur

Het Skypod Systeem kan worden uitgebreid met de Skypicker, een knikarmrobot die vaste objecten tot twee kilogram kan grijpen en tot 600 items per uur kan picken. De Skypicker kan tot vier bestellingen tegelijk behandelen, en eventuele bestelling die hij niet kan voltooien, worden doorgesluisd naar een van de manuele pickingstations. De Astar-software synchroniseert hierbij de Skypicker-arm met de robots in het magazijn om alles vlot te laten verlopen

Misschien vind je deze berichten ook interessant