Home Geen categorie Cisco introduceert Webex Hologram

Cisco introduceert Webex Hologram

door Pieter Werner

Cisco heeft tijdens WebexOne een preview gegeven van zijn nieuwste hybride samenwerkingstool. Webex Hologram is de eerste real-time holografische vergaderoplossing in de sector die gebruik maakt van Augmented Reality-headsets om de functionaliteit van Webex te combineren met levensechte 3D-hologrammen.

Door de veiligheidsmaatregelen die als gevolg van de wereldwijde COVID-19 pandemie werden genomen is de behoefte aan interactieve virtuele vergaderingen, met minder reistijd en kosten, alleen maar groter geworden. Uit de Cisco Hybrid Work Index bleek dat 64% van de ondervraagde werknemers het eens is met de stelling dat de mogelijkheid om op afstand te werken directe invloed zal hebben in de keuze van het houden of opgeven van hun baan. Organisaties zullen dus steeds vaker flexibele werkregelingen aanbieden. Dit vormt echter een uitdaging voor teams die hands-on moeten kunnen samenwerken, zoals bij het ontwerpen of trainen met een fysiek object. Met de holografische mogelijkheden van Webex Hologram kunnen deelnemers nu samenwerken op een manier die voorheen alleen fysiek mogelijk was.

“De missie van Cisco is om elke werknemer op de wereld in staat te stellen om vanaf elke locatie gelijkwaardig deel te nemen”, zegt Jeetu Patel, Executive Vice President en General Manager, Cisco Security & Collaboration. “Webex Hologram is een grote stap in het leveren van een werkervaring die zo naadloos is dat er geen kloof meer is tussen virtuele en fysieke samenwerking.”

“Webex Hologram is een krachtig hulpmiddel voor onze ontwerpingenieurs, coureurs en crews die ons team blijven ondersteunen op circuits over de hele wereld”, aldus Zak Brown, CEO van McLaren Racing. “In plaats van een technicus naar het raceteam te laten afreizen of procedures uit te leggen aan de hand van platte beelden, kunnen we met de hologramtechnologie een motoronderdeel onmiddellijk vanuit elke hoek laten zien, de afmetingen overbrengen en instructies geven over montage en gebruik alsof we allemaal persoonlijk aanwezig zijn – en dat alles terwijl we talloze uren aan reistijd besparen.”

Aanvullende mogelijkheden van Webex Hologram zijn onder andere:

  • Immersieve technologie: In tegenstelling tot de 2D- en virtuele vergaderervaringen die momenteel op de markt zijn, geeft alleen Webex Hologram een gevoel van echte aanwezigheid door realistische, real-time hologrammen van echte mensen te leveren. Webex Hologram geeft deelnemers een ervaring die meer meeslepend en realistisch is, in tegenstelling tot het gebruik van avatars. Dit kan het verschil maken bij o.a. trainingen.
  • Het delen van fysieke en digitale inhoud: Met Webex Hologram kan de presentator zowel fysieke als digitale content delen, waardoor gebruikers kunnen co-creëren en echt kunnen samenwerken.
  • Multidimensionale ervaring voor meerdere gebruikers: Ondersteuning voor een “1:many” presentatorervaring die deelname van meerdere gebruikers op afstand mogelijk maakt. Elke gebruiker krijgt tegelijkertijd een multidimensionale ervaring, in tegenstelling tot andere producten die het gebruik beperken tot weergaven vanuit één hoek.
  • Headset agnostisch: Webex Hologram is te gebruiken met toonaangevende AR-headsets, zoals Magic Leap en Microsoft HoloLens.

Webex Hologram wordt binnenkort een component van Webex Suite, zodat externe en hybride werknemers kunnen deelnemen aan interactieve vergaderingen met behulp van de AR-headset van hun keuze.

1.000 nieuwe Webex functies en apparaten in 12 maanden
Cisco heeft in de afgelopen 12 maanden meer dan 1.000 Webex-innovaties gelanceerd. Deze nieuwe mogelijkheden stellen iedereen in staat om overal gelijkwaardig deel te nemen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant