Home Bots & Business AWS lanceert oplossingen voor generatieve AI

AWS lanceert oplossingen voor generatieve AI

door Pieter Werner

Amazon Web Services (AWS) heeft een reeks nieuwe generatieve AI-oplossingen gelanceerd. Deze diensten zijn volgens AWS bedoeld om de ontwikkeling van generatieve AI-toepassingen te versnellen, terwijl privacy en beveiliging behouden blijven.

De kern van deze nieuwe oplossingen is Amazon Bedrock, een volledig beheerde service die nu beschikbaar is. Bedrock biedt toegang tot hoogwaardige basismodellen van vooraanstaande AI-bedrijven en stelt gebruikers in staat om eenvoudig generatieve AI-toepassingen te ontwikkelen. Bovendien biedt het een scala aan mogelijkheden, zoals Amazon Titan Embeddings en Meta’s Llama 2-modellen, om gebruikers meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden te bieden.

Amazon CodeWhisperer

Naast Amazon Bedrock introduceert AWS Amazon CodeWhisperer, een functie die AI-ondersteunde codesuggesties biedt, die gebruikmaken van de interne codebase van organisaties, waardoor de productiviteit van ontwikkelaars toeneemt.

Amazon QuickSight wordt versterkt met generatieve Business Intelligence (BI) dashboard-ontwerpen, waardoor het voor analisten sneller en eenvoudiger wordt om data te interpreteren en visuals te creëren.

Impact op Bedrijven

Diverse bedrijven, zoals adidas, BMW Group, GoDaddy, en Merck, hebben de nieuwe generatieve AI-innovaties van AWS al geïmplementeerd om hun producten en diensten te transformeren.

AWS blijft haar dienstverlening uitbreiden, met meer dan 240 diensten in diverse domeinen zoals computing, opslag, databases, en machine learning. AWS plant tevens de uitbreiding van haar infrastructuur met 12 nieuwe Availability Zones in landen zoals Canada, Maleisië, Nieuw-Zeeland, en Thailand.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant