Home Bots & Business Security combineert machine learning en menselijke intelligentie

Security combineert machine learning en menselijke intelligentie

door Pieter Werner

De nieuwe Digital Risk Protection Service (DRPS) van Fortinet maakt gebruik van een combinatie van machine learning, automatisering en menselijke ondersteuning door de medewerkers van FortiGuard Labs. Dit moet zorgen voor gerichte aanbevelingen voor het beschermen van merkreputatie, bedrijfsactiva en data. FortiRecon combineert functionaliteit voor drie beveiligingsdisciplines: External Attack Surface Management (EASM), Brand Protection (BP) en Adversary-Centric Intelligence (ACI).

Voordat cybercriminelen organisaties aanvallen proberen ze zoveel mogelijk informatie over hun doelwit te verzamelen. Aan de hand van deze verkenningen komen zij te weten of zij een organisatie met succes kunnen aanvallen en wat daarvoor nodig is. Ze analyseren de mechanismen voor detectie en incidentrespons, zoeken naar ongepatchte systemen, doen een beroep op social media om meer te weten te komen over het reguliere gedrag van werknemers en doen zelfs onderzoek naar zakelijke partners, recent overgenomen bedrijven en andere externe betrekkingen die kunnen bijdragen aan een succesvolle cyberaanval.

Nu organisaties hun tempo van digitale transformatie opvoeren en gebruikmaken van hybrid IT-architecturen wordt het aanvalsoppervlak steeds verder uitgebreid. Dit maakt het steeds moeilijker voor hen om cyberaanvallen te detecteren en een halt toe te roepen. Vanwege de snelheid waarmee cybercriminelen te werk gaan is de focus van best practices voor cybersecurity verschoven van periodieke evaluaties naar continue monitoring en optimalisatie van de bedrijfsbrede beveiliging.

FortiRecon moet bedrijven inzicht bieden in de manier waarop cybercriminelen naar hun organisatie kijken. Security-teams, het management, risk managers en compliance-professionals kunnen op die manier de cyberrisico’s op prioriteit indelen en de beveiliging aan aanscherpen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant