Home Geen categorie AWL stapt over op Infor

AWL stapt over op Infor

door Pieter Werner

Machinebouwer AWL heeft de Infor CloudSuite Industrial Enterprise geïmplementeerd als het nieuwe enterprise resourcing planning (ERP-) systeem voor de business unit ‘material handling’. Deze implementatie maakt deel uit van een strategie om de productieprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren, vooral gezien de toename van seriematige orders.

De keuze voor de Infor CloudSuite, een ERP-oplossing die draait op Amazon Web Services (AWS), was mede ingegeven door de behoefte aan verbeterde traceerbaarheid in de productie en gedurende de productlevenscyclus. Dit is met name van belang voor klanten die seriematige machineconcepten bestellen, waarbij snelle identificatie en oplossing van verstoringen of problemen essentieel zijn, zelfs op grote schaal.

De implementatie van de Infor CloudSuite biedt AWL ook voordelen op het gebied van wereldwijde planning. Met vestigingen in meerdere landen, waaronder Nederland, Tsjechië, China, Mexico, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, zal AWL in staat zijn om de planning en afstemming binnen verschillende business units te verbeteren. Dit ‘multi-company’-voordeel zal naar verwachting volledig benut worden wanneer de implementatie in 2026 voltooid is.

Volgens Daniël Bottema, business unit-manager bij AWL, zijn traditionele systemen beperkend voor groei en innovatie. De overstap naar een geavanceerde ERP-oplossing zoals Infor CloudSuite is cruciaal om flexibel in te spelen op marktontwikkelingen. De implementatie van deze oplossing is in slechts vijf maanden voltooid voor een deel van de organisatie, een aanzienlijk snellere realisatie dan gebruikelijk. Dit werd mogelijk gemaakt door de keuze voor standaardoplossingen en een beperkte noodzaak tot dataconversie.

Bottema benadrukt ook het belang van een klein, gefocust team voor een succesvolle en snelle implementatie, evenals de ervaring van Infor in het werken met productiebedrijven. De kleinschalige implementatie binnen AWL zal naar verwachting de uitrol over de rest van de organisatie vergemakkelijken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant