Home Bots & Business Aruba introduceert nieuwe AI-oplossingen

Aruba introduceert nieuwe AI-oplossingen

door Pieter Werner

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, heeft een suite werkplekoplossingen gelanceerd op basis van AI-gedreven, cloud-native netwerkproducten. Hiermee worden onder meer traditionele kantoren en gebouwen ondersteund door contact- en locatietracering op basis van AI. Dit maakt sociale en fysieke monitoringoplossingen mogelijk, die de werkplek veiliger maken voor werknemers, studenten, patiënten, en klanten.

De oplossingen maken gebruik van IoT en Bluetooth-radio’s die zijn ingebouwd in de Aruba access points en die vanuit één applicatie beheerd worden. De oplossingen werken op de bestaande infrastructuur van Aruba, dus zonder ingrijpende veranderingen, en maken gebruik van betaalbare cloudapplicaties die makkelijk geactiveerd kunnen worden.

  • Contact- en locatietracering – Aruba geeft een aantal nieuwe native contact- en locatietraceringstools vrij voor bestaande infrastructuurklanten van Aruba, op basis van zowel wifi als Bluetooth. De technologiepartners van Aruba – AiRISTA Flow, CXApp, Kiana Analytics, Modo Labs en Skyfii – zijn te integreren met de infrastructuur van Aruba voor nog meer mogelijkheden, waaronder de controle op voorgeschreven afstand en groepsomvang, en het genereren van contacthaarden van mogelijk besmette personen.
  • Contactloos afhandelen van bezoek – In de nieuwe werkomgeving willen organisaties zo min mogelijk fysiek contact met de receptionist en maken ze gebruik van zelfservicetablets om in te checken. Aruba en zijn digitale-werkplekpartners, zoals Envoy, maken het mogelijk vooraf te registreren, automatische host-notificaties te versturen en automatisch geïndividualiseerde toegang voor wifi te genereren. Dit alles zonder enig contact tussen mensen.
  • Gezondheidscontrole op basis van video en AI – Door gasten en werknemers die met COVID-19 zijn besmet, actief te identificeren en te ondersteunen, is iedereen veiliger op de werkplek. HPE Pointnext en de technologiepartners van Aruba leveren en ondersteunen contactloze thermografische oplossingen die van alle mensen binnen een groep de temperatuur van het voorhoofd meten. De oplossing maakt gebruik van ingebouwde automatische voice response en is te koppelen met toegangsbeheerportalen, en is daarmee ideaal voor lobby’s en andere ruimtes waar veel mensen in en uit lopen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant