Home Bots & Business AMR werkt tot 12 meter hoog in magazijn

AMR werkt tot 12 meter hoog in magazijn

door Pieter Werner

Geek+ heeft het hoogste mobiele ASRS-systeem gelanceerd dat kan werken tot een hoogte van 12 meter. Deze robot is ondertussen al actief in Noord-Amerika en Azië en wordt ingezet door een aantal grote retailers.

Het systeem fungeert als een mobiel ASRS-systeem waar robots geautomatiseerde opslag en ophaling van totes verzorgen voor picken, wegzetten en retourneren. Bovendien kan dit systeem worden gecombineerd met Geek+’s ‘Plank-naar-Persoon’ systeem, een hybride systeem dat de opslag en het picken van verschillende formaat items op rekken, pallets en totes ondersteunt.

De hoge robot werkt binnen de gangpaden en richt zich op het verticaal opslaan en ophalen van totes of kisten. Vervolgens draagt het deze over aan kleine en snelle pickrobots die onder de rekken navigeren om de items naar pickstations te brengen. De coördinatie tussen deze robots resulteert in een flexibele en ruimtebesparende pick- en opslagoplossing voor magazijnen met hoogtes tot 12 meter. Deze nieuwste toevoeging aan de Geek+ goederen-naar-persoon familie maakt gebruik van zuignappen, wat zorgt voor een verhoogde opslagdichtheid.

Misschien vind je deze berichten ook interessant