Home Bots & Business AI en ML in afvalverwerking

AI en ML in afvalverwerking

door Marco van der Hoeven

In 2020 zijn 200 afvalcontainers in Toulouse, die door SUEZ worden beheerd, uitgerust met kunstmatige intelligentie. Deze ffly4u-oplossing wordt 2019 getest, en wordt ingezet om brandstofverbruik te verminderen, de overslagstromen te optimaliseren en de kosten te verlagen door de inzamelmiddelen te optimaliseren.

De samenwerking tussen ffly4u en Suez begon  eind 2019 met de implementatie van een Proof Of Concept op één afvalverwerkingscentrum en ongeveer 10 containers. Toen dit bleek tge werken hebben SUEZ en Decoset de ffly4u-oplossing in juli 2020 geïmplementeerd in 13 afvalverwerkingscentra in de regio Toulouse. 

Vullingspercentage

Door de apparaten die aan de laadbakken zijn bevestigd  heeft SUEZ realtime zicht op het vullingspercentage van de laadbak, de locatie aan en buiten het dok, zowel in de afvalverwerkingscentra als tijdens het transport. De operationele teams hebben nauwkeurige kennis van de laad- / losfasen van de container, d.w.z. de container op de vrachtwagen of op de grond, en worden ook op de hoogte gebracht in geval van langere stilstand. 

In een sterk verstedelijkt gebied dat jaarlijks meer dan 10.000 nieuwe inwoners trekt, optimaliseert de digitalisering de planning, het vullen en het transport van containers en zorgt zo voor een vermindering van 5% van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) die verband houden met het transport van afval.

AI en ML

De innovatie van ffly4u is gebaseerd op de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) in een apparaat met een laag energieverbruik (4 tot 6 jaar autonomie). Deze oplossing genaamd “Edge AI Low Power®”, gelanceerd in 2018 door ffly4u, maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig de levensfasen van industriële objecten in de recyclingsector te identificeren en ook in de sectoren kabel / vezel, trailers, Returnable Transit Packaging en luchtvaart.

Jean-Christophe Didio, regionaal directeur afvalrecycling bij SUEZ: “Suez ontwikkelt innovatieve oplossingen om meer recupereerbaar afval op te vangen, de inzameling continu te optimaliseren en de impact op het milieu te verminderen. De ffly4u-oplossing, die met succes is getest in de regio Toulouse, draagt ​​aanzienlijk bij aan de digitalisering van onze bedrijven. De SUEZ-groep en het ffly4u-team bespreken momenteel de mogelijkheid om deze oplossing uit te breiden naar andere gebieden ”.

Rodolphe Henry, Sales Director Europe bij ffly4u: “Dit project met de SUEZ-groep bewijst de meerwaarde van onze aanpak en maakt onze klanten en stakeholders echt bewust van het aanzienlijke waardecreatiepotentieel van onze diensten. Tegenwoordig is het duidelijk dat het verzamelen van onbewerkte gegevens van basissensoren, zoals geolocatie of temperatuur, niet voldoende is. Industriële spelers zijn op zoek naar echte gegevens die specifiek zijn voor hun bedrijf ”.

Misschien vind je deze berichten ook interessant