Home Bots & Business ABB gaat ruim 1.300 robots leveren aan Volvo Cars

ABB gaat ruim 1.300 robots leveren aan Volvo Cars

door Marco van der Hoeven

Volvo Cars heeft een samenwerking aangekondigd met ABB om meer dan 1.300 robots te integreren in de productie van zijn volgende generatie elektrische voertuigen. Dit initiatief maakt deel uit van Volvo’s inspanningen om de gestelde duurzaamheidsdoelstellingen te verwezenlijken. Volgens de aankondiging zal de inzet van deze robots in 2024 beginnen op de productielocaties van Volvo in Torslanda, Zweden, en Daqing, China.

ABB zal een nieuwe familie energiezuinige grote robots en OmniCoreTM-controllers leveren, die Volvo Cars naar verwachting zullen helpen het energieverbruik met wel 20 procent te verminderen. De aangeboden functionele pakketten dekken verschillende productietaken af, waaronder onder meer puntlassen, klinken en doseren. Deze pakketten zijn combinaties van hardware, software en services die zijn ontworpen voor specifieke productieprocessen.

De samenwerking omvat ook het gebruik van de RobotStudio-software van ABB, die de planning en programmering van robotinzet in een virtuele omgeving mogelijk maakt. Dit is bedoeld om een ononderbroken productie te garanderen en het implementatieproces vóór de fysieke installatie van de robots te optimaliseren.

De samenwerking tussen Volvo Cars en ABB is niet nieuw, aangezien de twee bedrijven een geschiedenis hebben van gezamenlijke ontwikkelingen op het gebied van autoproductie en industriële robots. Deze nieuwste overeenkomst maakt deel uit van een bredere inspanning van ABB om de transitie van de auto-industrie naar de productie van elektrische voertuigen te ondersteunen en om duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant