Home Bots in Society UV-robots desinfecteren gebouwen Super Bowl

UV-robots desinfecteren gebouwen Super Bowl

door Marco van der Hoeven

Robots van Blue Ocean-dochter UVD Robots hebben geholpen bij het desinfecteren van One Buc Place, het terrein van de Tampa Bay Bucccaneers, winnaars van de Super Bowl. De robots werden ingezet door het in Tampa gevestigde bedrijf ip Program Infection Prevention in samenwerking met Tampa General Hospital.

Gisteren werd de wedstrijd gespeeld om het kampioenschap van de National Football League (NFL) van het NFL-seizoen 2020. De kampioen van de National Football Conference (NFC) Tampa Bay Buccaneers versloeg de kampioen van de American Football Conference (AFC) Kansas City Chiefs met 31-9. Het was de vijfde Super Bowl die werd georganiseerd door Tampa en de derde in het Raymond James Stadium.

Ziekenhuizen

De robots van UVD Robots worden steeds vaker gebruikt in medische instellingen. Onlangs won het bedrijf een EU-contract om 200 robots in ziekenhuizen in heel Europa in te zetten. In tegenstelling tot veel stationaire desinfectierobots, is de UVD-robot een mobiele, volledig autonome robot die UVC-licht integreert om niet alleen op oppervlakken, maar ook in de lucht te desinfecteren tegen virussen en bacteriën, waardoor een volledig uitgebreide oplossing voor infectiecontrole en preventie wordt geboden. UVD-robots stellen ziekenhuizen in staat de overdracht van ziekten te verminderen door 99,99 procent van de bacteriën en micro-organismen binnen ongeveer 10 minuten in een patiëntenkamer te doden. De robots zijn uitgerold naar meer dan 60 landen wereldwijd.

Misschien vind je deze berichten ook interessant