Home Bots & Business Universal Robots verkoopt 50.000 cobots

Universal Robots verkoopt 50.000 cobots

door Marco van der Hoeven

Collaboratieve robots – of cobots – zijn het snelst groeiende segment in industriële automatisering. Deze categorie zal naar verwachting jaarlijks groeien met 30,37% in de poeriode 2020–2025. Cobotmarkfabrikant Universal Robots heeft deze week zijn 50.000e  cobot verkocht aan het Duitse VEGA.

De 50.000ste cobot werd persoonlijk bezorgd door Jürgen von Hollen, president van Universal Robots, bij VEMA technische Kunststoffteile GmbH en VEMA Werkzeug- und Formenbau GmbH in Krauchenwies-Göggingen.

“We hebben de afgelopen 15 jaar heel hard gewerkt om een ​​geheel nieuw marktsegment te ontwikkelen met een missie om vooral kleine en middelgrote bedrijven in staat te stellen taken te automatiseren waarvan zij dachten dat ze te duur of te complex waren”, zegt Von Hollen, die benadrukt hoe UR creëerde een nieuw wereldwijd distributienetwerk, een nieuw ecosysteem van ontwikkelaars en uiteindelijk een volledig nieuw bedrijfsmodel. “Als pionier in deze markt hebben we veel werk gestoken in het creëren van bewustzijn, het beïnvloeden van normen en het veranderen van de percepties van klanten, beïnvloed door hun ervaring met traditionele robots.”

Von Hollen merkte op dat VEMA GmbH een goed voorbeeld is van de gerealiseerde missie van UR: ”VEMA was op zoek naar een kosteneffectieve, flexibele en gebruiksvriendelijke automatiseringsoplossing die ze zelf konden implementeren, programmeren en beheren. Dat vonden ze precies in de UR-cobot.’

Misschien vind je deze berichten ook interessant