Home Bots & Business UiPath snelst groeiend technologiebedrijf in VS

UiPath snelst groeiend technologiebedrijf in VS

door Pieter Werner

RPA-leverancier UiPath is het snelst groeiende technologiebedrijf in Amerika, volgens het rapport Fastest Growing Companies 2020 van FT. UiPath behaalde de tweede plaats in het algemeen na een stijging van de bedrijfsopbrengsten met 37.463 procent. Deze erkenning volgt op de vermelding van UiPath als snelst groeiende bedrijf in Noord-Amerika op Deloitte’s Technology Fast 500 van 2019.

Groei

De groei van UiPath is ongeëvenaard in de sector softwarebedrijven. UiPath heeft de grootste RPA-gemeenschap ter wereld met meer dan 6.000 klanten, waaronder meer dan 50 procent van de Fortune 500 en acht van de Fortune 10. In februari kondigde het bedrijf aan dat het jaar 2019 is afgesloten met $ 360 miljoen aan jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR). Het bedrijf stond ook op nummer 3 in de Forbes Cloud 100 2019 en werd erkend als RPA-leider in de Forrester Wave: RPA, Q4 2019 en een leider in het Gartner 2019 ‘Magic Quadrant for Robotic Process Automation Software’.

Veranderende omgevingen

“Automatisering helpt organisaties over de hele wereld om sneller en wendbaarder te worden in het licht van de toegenomen vraag en snel veranderende omgevingen, wat bewijst dat als we samenwerken, we ons kunnen aanpassen aan buitengewone omstandigheden”, aldus medeoprichter en CEO van UiPath, Daniel Dines.

Eer

“Het is vanzelfsprekend dat bovenaan de lijst van FT een absolute eer en een bewijs is van al het harde werk van onze medewerkers, klanten, partners, investeerders en het RPA-ecosysteem als geheel. Bedrijfsleiders overal op zoek naar manieren om hun organisaties productiever te maken, werknemers meer betrokken te houden en klanten blij te maken. Met een visie van A Robot for Every Person leidt UiPath deze revolutie in het personeelsbestand en ik kon niet trotser zijn op ons bedrijf terwijl we doorgaan met het voortzetten van het tijdperk van ‘automatisering eerst’. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant