Home Bots in Society #Hackthecrisis: de winnaars

#Hackthecrisis: de winnaars

door Pieter Werner

Afgelopen weekend vond #Hackthecrisis plaats.  Vrijwilligers van de Nederlandse startup- en tech-community werkten in een online hackathon aan innovatieve oplossingen om de corona-pandemie te bestrijden. Sinds de #hackthecrisis-beweging twee weken geleden in Estland werd geboren, is er wereldwijd een groeiend aantal hackathons georganiseerd, waarbij tienduizenden mensen zijn betrokken. De jury heeft aan het eind van de sessie de winnende oplossingen van de Nederlandse editie bekend gemaakt.

Healthcare & Wellbeing

Analysis mode

Een onderzoeksplatform voor samenwerking om onderzoekers in staat te stellen vaccins sneller te vinden met de hulp van elke bereidwillige burger, zelfs zonder wetenschappelijke kennis, door een puzzelspel te spelen om onze AI te leren de vaccinformule (epitoopsequentie) voor COVID-19 te voorspellen.

Logistics & supply chain

PPIcert

PPIcert valideert medische producten gemaakt door ongebruikelijke leveranciers door beoordelingen van vertrouwde gebruikers die het hebben getest. Blockchain-oplossingen worden gebruikt om de supply chain te beheren, privacy te beschermen en de identiteit van recensenten te waarborgen.

Remote education

Challengly

Challengly vergemakkelijkt de overdracht van kennis online naar primaire en secundaire studenten door hun leraren in staat te stellen eenvoudige en leuke uitdagingen te creëren die zijn gekoppeld aan de lessen.

SME & Business Continuity

Octo8 – Roodkappje

Roodkappje brengt micro-voedselleveranciers gemakkelijk online. Ze kunnen hun producten verkopen en laten bezorgen door lokale vrijwilligers

Misschien vind je deze berichten ook interessant