Home Bots & Brains Tweede Bijeenkomst van de Leiden AI Community

Tweede Bijeenkomst van de Leiden AI Community

23 mei, Rapenburg 8, Leiden

door Marco van der Hoeven

Na de succesvolle lancering op 18 april zal de Leiden AI Community op 23 mei haar tweede bijeenkomst houden. De gemeenschap streeft ernaar kennis en ervaring over AI uit te wisselen en brengt academici en de industrie samen in deze universiteitsstad.

Onze keynote spreker is Peter van der Putten, Universitair Docent aan de Universiteit Leiden & Directeur van het AI Lab bij Pegasystems. De titel van zijn presentatie is: Van Kunstmatige Intelligentie naar Kunstmatig X:

“We zijn niet alleen intelligente wezens, maar ook verbale, emotionele, creatieve, nieuwsgierige, morele en religieuze wezens. Wat kunnen we over onszelf leren door dit door een kunstmatige lens te bekijken – van kunstmatige intelligentie tot kunstmatig alles wat ons menselijk maakt? In deze lezing bespreek ik een breed scala aan onderzoeksprojecten die in dit thema passen en deel ik meer over AI-onderzoek en -onderwijs aan de Universiteit Leiden.”

De Leiden AI Community is opgericht door Surajeet Bhuinya, ondernemer en oprichter van AI-bedrijf Jellyfish Labs, en Marco van der Hoeven, hoofdredacteur van het onafhankelijke nieuwsplatform Rocking Robots. Hun missie is het creëren van een dynamisch lokaal AI-ecosysteem dat onderzoekers, ondernemers, aanbieders en gebruikers van AI omvat.

Het platform biedt AI-professionals de kans om ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en nieuwe mogelijkheden te verkennen in zowel AI-onderzoek als toepassingen. Er wordt nadruk gelegd op het belang van interdisciplinaire samenwerking voor de ontwikkeling van AI-technologie.

De bijeenkomst op 23 mei zal wederom plaatsvinden aan het historische Rapenburg, waarmee de verbinding tussen de rijke geschiedenis van Leiden en de nieuwste technologische innovaties wordt benadrukt. Een diverse groep AI-experts, variërend van academici tot zakelijke vernieuwers, zal aanwezig zijn.

We nodigen alle geïnteresseerden uit om deel te nemen aan deze inspirerende bijeenkomst en onderdeel te worden van de groeiende AI-gemeenschap in Leiden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant