Home Bots & Business Twee automations van Jungheinrich genomineerd voor IFOY Award

Twee automations van Jungheinrich genomineerd voor IFOY Award

door Pieter Werner

In maart zal een internationale vakjury tijdens de IFOY Test Days, in het Test Camp Intralogistics in Dortmund, de winnaars van de IFOY Awards 2023 bekend maken. Jungheinrich is in de strijd om deze prijzen vertegenwoordigd met twee innovaties: de Jungheinrich PowerCube en de digitale vorkencamera.

De Jungheinrich PowerCube is een compact geautomatiseerd systeem voor het opslaan en orderpicken van kleine onderdelen en stukgoederen. Het systeem heeft verticale kanalen tot wel 12 meter hoog, en het aantal door lithium-ion aangedreven shuttles, die zich automatisch in het vlak onder het rekkensysteem bewegen, is eenvoudig op te schalen. Hierdoor kan het magazijn flexibel naar boven worden opgebouwd en aan individuele dakvormen worden aangepast. Het kan worden geïntegreerd in de bestaande IT-infrastructuur.

De eveneens voor de IFOY award genomineerde digitale vorkencamera scant op een intelligente manier barcodes op goederen en stellingen. De oplossing is een onderdeel van het assistentiesysteem addedVIEW. Via het Jungheinrich middleware Logistics Interface kan de vorkencamera gekoppeld worden aan ieder WMS, waardoor het mogelijk is om het gewicht van de goederen te controleren op juistheid. Als de informatie klopt, bevestigt de bestuurder de opdracht op het display waardoor het scannen met de handscanner overbodig wordt.

Met behulp van de digitale vorkencamera moeten klassieke fouten, zoals het verkeerd plaatsen van goederen terwijl de code op de juiste plek wel is gescand, tot het verleden behoren. Bij het uitslaan voorkomt de vorkencamera ook het oppakken van de verkeerde pallet. De vorkencamera is zo ontworpen dat het in- en uitslaan snel en foutloos verloopt.

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant